Κυρ. Πιερρακάκης στο «6ο #EduSummitEU»: Η ΑΙ είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας και στην εκπαίδευση

Με ανάρτησή του στο «Χ» ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στο συνέδριο “6ο #EduSummitEU” για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της, ειδικά στον δημόσιο χώρο.

Ο κ. Πιερρακάκης εστίασε στα ζητήματα της εκπαίδευσης και πως η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στις μεγάλες βελτιώσεις που έχει ανάγκη για να συμβαδίσει με τις ανάγκες των καιρών.

«Η ΑΙ είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας και στην πλαίσιο του 6ου #EduSummitEU συμμετείχα διαδικτυακά στη συζήτηση για το μέλλον της εκπαίδευσης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να συμβάλει, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των μαθητών.

Η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πρόκληση της ψηφιοποίησης στην Παιδεία. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να απλουστεύουμε ακόμα περισσότερο διαδικασίες και να δημιουργούμε μεγάλες δεξαμενές γνώσης.

Το τρίπτυχο στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε είναι: ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης της Τεχνητής Νοημοσύνης, παρακολούθηση και αξιολόγηση των εφαρμογών της στην εκπαίδευση και διαρκής επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών για την ορθή και αποτελεσματική χρήση της.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Και, θέτοντας με έμφαση τα σωστά ερωτήματα, θα διαμορφώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις”ανεφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος