Κυρ. Πιερρακάκης: Η μάθηση είναι πλέον εξ ορισμού διά βίου

Στο πρώτο CNN Insights του CNN Greece με θέμα «Ο ρόλος και η σημασία του εκπαιδευτικού συστήματος στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων» πήρε μέρος ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη να επιλεγούν οι βέλτιστες σύγχρονες πρακτικές που θα επιτρέψουν στους εργαζομένους αποκτούν και να αναβαθμίζουν τι δεξιότητες τους συνεχώς σε διασύνδεση πάντα με την αγορά εργασίας και τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν από τις οικονομικές εξελίξεις και τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται, με στόχο οι νέες δεξιότητες να βελτιώνουν τη θέση τους στην παραγωγική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται με ταχύτητα να προσαρμοστεί και η σχολική εκπαίδευση, ώστε με νέο περιεχόμενο και βασικό σύνθημα «το σχολείο να μαθαίνει στα παιδιά να μαθαίνουν» να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις νέες ανάγκες τη αγοράς εργασίας και στην πολυπλοκότητα των προσόντων που είναι πλέον απαραίτητα.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο κ. Πιερρακάκης έκανε σχετική ανάρτηση:

«Στο πρώτο #CNNInsights του CNN Greece συζητήσαμε με τον Δημήτρη Μαλλά για τη σπουδαιότητα της απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας και τη συμβολή της εκπαίδευσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι πεποίθησή μας ότι η μάθηση είναι πλέον εξ ορισμού διά βίου. Για τον λόγο αυτό, εκσυγχρονίζουμε διαρκώς τα προγράμματα απόκτησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Κυρίως, όμως, επαναπροσανατολίζουμε τη σχολική εκπαίδευση με στόχο τα παιδιά μας “να μάθουν να μαθαίνουν”».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος