Κυρ. Μητσοτάκης: «Βάλατε την εγκληματικότητα στην καθημερινότητα» (video)

Ξεκίνησε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΝΔ για την εγκληματικότητα στη Βουλή στην Ώρα του Πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για γενίκευση της ανομίας. 

Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι, «Η κατάσταση στη χώρα είναι σοβαρή. Η οργανωμένη κοινωνία έχει την υποχρέωση να παρέχει την ασφάλεια, αξιοπρέπεια και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει από τότε που ανέλαβαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα στοιχεία είναι αμείλικτα».

«Βάλατε την εγκληματικότητα στην καθημερινότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι η «ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται».

Κυρ. Μητσοτάκης: «Βάλατε την εγκληματικότητα στην καθημερινότητα» (video)Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε περισσότερη βία και αυξημένη εγκληματικότητα και ανέφερε πως μέσα στο 2016 αυξήθηκαν κατά 11% οι ληστείες και κατά 9,5% οι κλοπές ΙΧ και μοτοσυκλετών. Ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδια και ξυλοδαρμούς σε πανεπιστήμια και στα δικαστήρια.

«Oχήματα των αστικών συγκοινωνιών βανδαλίζονται, μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων καταστρέφονται αδιακρίτως» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι εκτός ελέγχου.

«Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχονται καθημερινά επιθέσεις (…) Πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις κατά αστυνομικών. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζουν σε ένα ιδιότυπο γκέτο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας : «Οι ποινικοί και η νέα γενιά των τρομοκρατών έχουν γίνει ένα, δεν κάνετε τίποτα αλλά δεν αφήνετε και την αστυνομία να κάνει. Ζεφύρι, Αχαρνές , Ασπρόπυργος μετατρέπονται σε ζώνες ανομίας».

«Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από ένα καλάζνικοφ είναι μικρή κ. Τσίπρα», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει μειωθεί η δύναμη των ομάδων ΔΙΑΣ, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επανασυστήσει την ομάδα Δέλτα. 

«Αφήνετε να εκκολαφθεί μία νέα γενιά τρομοκρατών, συντηρείτε μίσος για την έννοια της αστυνομίας και της ασφάλειας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης, για να υποστηρίζει ότι δύο είναι οι λόγοι για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη: «ο πρώτος λόγος είναι η μνημειώδης ανικανότητά σας. Ο δεύτερος λόγος είναι πιο επικίνδυνος, είναι οι ιδεολογικές εμμονές στα ζητήματα της ασφάλειας».

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι η σημαντικότερη υποχρέωση του κράτους… Όποιος φοβάται δεν είναι πραγματικά ελεύθερος , η οργανωμένη πολιτεία πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε:

«Θέλω να ακούσω απαντήσεις κύριε Τσίπρα σήμερα. Πόσο ακόμα θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων;», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ την τοποθέτησή του κλείνοντας με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό: «Να μας πείτε κ. Τσίπρα, είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση που έχετε προκαλέσει στη χώρα. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την Ελλάδα να γίνει ακυβέρνητη χώρα και να επικρατήσει ο φόβος στους δρόμους και στις πλατείες. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

«Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο»

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης, απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό για το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο και για τη στάση του στο θέμα της αξιολόγησης, που όπως είπε ο κ. Τσίπρας επιμένει να καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση ναι στο ΔΝΤ που ζητά παράλογα μέτρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «βάλει τη χώρα σε ένα επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι» και πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο.

«Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Ακόμα και αυτό που εσείς είπατε πολύ σοβαρό, το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, βγαίνουν οι υπουργοί σας και λένε δεν πειράζει εάν δεν το πετύχουμε», είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διγλωσσία. «Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας: εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, το είπα δημόσια και κατ΄ ιδίαν. Οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώνει, αυτή την δήλωση την έκανα και στο Βερολίνο να την ακούσουν όλοι. Την ίδια ώρα εσείς ακούγατε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπος να ανοίγει θέμα δραχμής. Πάρτε θέση σήμερα και μαζέψτε τα στελέχη σας για το θέμα της δραχμής», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι «η καθυστέρηση έχει πολύ μεγάλο κόστος». «Μας ειρωνεύονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μας λένε ότι η αξιολόγηση δεν είναι σαν το κρασί», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Σχετική είδηση: Αλέξης Τσίπρας: «Ατζέντα της ακροδεξιάς ο φόβος» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος