Κυρ. Μητσοτάκης: Το Ακρόπολις ήρθε για να μείνει – Τι συζήτησε με τον Jean Todt και τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου

Αφού κήρυξε την έναρξη του ΕΚΟ Acropolis Rally of Gods 2021, σηκώνοντας την ελληνική σημαία για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Ogier, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την πρώτη ειδική διαδρομή COSMOTE 5G Athens Stage που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα.

Λίγο πριν από την έναρξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και Ειδικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, Jean Todt, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και γνωστό οδηγό αγώνων Στράτη Χατζηπαναγιώτου (Στρατισίνο), o οποίος οδήγησε στην αφετηρία και το όχημα με τον αριθμό μηδέν, το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το Ακρόπολις ήρθε για να μείνει – Τι συζήτησε με τον Jean Todt και τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ από τους πρόποδες της Ακρόπολης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το Ράλλυ Ακρόπολις ήρθε για να μείνει», ενώ υπογράμμισε «ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το μήνυμα της σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια».

«Χάνουμε πάρα πολλούς ανθρώπους στην άσφαλτο κάθε χρόνο. Όπως ξέρετε έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές αυτού του σύνθετου ζητήματος. Άρα η σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια πιστεύω ότι είναι το σωστό μήνυμα το οποίο θέλουμε να εκπέμψουμε, πέρα από την απόλαυση, τη διασκέδαση που σε όλους μας που αγαπάμε το αυτοκίνητο προσφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος