Κυρ. Μητσοτάκης: Στρατηγικός εταίρος το Ισραήλ – Συναντήσεις και με την παλαιστινιακή ηγεσία (video)

Συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, αλλά και την Παλαιστινιακή ηγεσία, στη Ραμάλα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρόεδρο, Ρόιβεν Ρίβλιν  συζήτησε διμερή θέματα, τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, το προσφυγικό και το ζήτημα της τρομοκρατίας. Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε στρατηγικό εταίρο το Ισραήλ και δήλωσε πως ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας, με αιχμή τον τουρισμό και την υψηλή τεχνολογία.

Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Βαθιά συγκινημένος απο τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτή της τραγικής περιόδου». Μετά την επίσκεψή του στη Ραμάλα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το απόγευμα την ισραηλινή βουλή και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης Rami Hamdallah χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης. Και πρόσθεσε:

“Επικεντρωθήκαμε στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος και επανέλαβα τη στήριξη της Ελλάδος σε μια λύση η οποία θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων Κρατών. Επανέλαβα, επίσης, και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος