Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: «Η καλύτερη και η χειρότερη μου στιγμή ως πρωθυπουργός»

Για την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή στην θητεία του ως πρωθυπουργός μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Κουβαρά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21:00.

Ο πρωθυπουργός για το ποια θεωρεί πως ήταν η καλύτερη στιγμή της θητείας του:

«Νομίζω ότι έχουμε εμπεδώσει μια αίσθηση σοβαρότητας, αυτοπεποίθησης και υπευθυνότητας στη διακυβέρνηση της χώρας. Το αισθάνθηκα πολύ έντονα όταν πριν από δύο μέρες γιορτάσαμε τα τρία χρόνια από τη δημιουργία του gov.gr και κάναμε έναν απολογισμό των τεράστιων αλμάτων που έχουμε κάνει στα ζητήματα ψηφιακής διακυβέρνησης και αποδίδω μεγάλη σημασία σε αυτό, γιατί έτσι χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης. Όταν το κράτος σέβεται τον πολίτη και όταν ο πολίτης αισθάνεται ότι το κράτος θα είναι δίπλα του όταν τον χρειαστεί, χωρίς υπερβολές, χωρίς ταξίματα, αλλά με τρόπο σοβαρό και υπεύθυνο. Πάρτε για παράδειγμα το 112, το οποίο σήμερα πραγματικά σώζει ζωές. Όταν ήρθαμε στα πράγματα, πολύ απλά δεν υπήρχε».

Ο πρωθυπουργός για το ποιες θεωρεί τις χειρότερες στιγμές της θητείας του:

«Η πρώτη συνδέεται με τις φυσικές καταστροφές. Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα ήταν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Όταν βρίσκεσαι μπροστά στη μανία της φύσης, διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα εκείνη τη στιγμή. Για αυτό και δεσμεύτηκα ότι θα αλλάξουμε πολλά πράγματα και νομίζω ότι τα έχουμε αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Σίγουρα μια δύσκολη στιγμή για μας ήταν το ζήτημα των υποκλοπών, για το οποίο θα έλεγα από την πρώτη στιγμή βγήκα, μίλησα, ανέλαβα τις ευθύνες που μου αναλογούσαν και το σημαντικότερο, κάναμε αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο και κάναμε σημαντικότατες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος