Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ για πλειστηριασμούς: Υποκριτικό να κατηγορούν την κυβέρνηση όταν τους νομοθέτησε η προηγούμενη

«Το πρώτο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους πλειστηριασμούς θεσπίστηκε από την αντιπολίτευση. Aπό τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό σήμερα να μας ασκούν κριτική αυτοί οι οποίοι νομοθέτησαν υπέρ των πλειστηριασμών και οι οποίοι ουσιαστικά έδωσαν τη δυνατότητα στους servicers, τα λεγόμενα funds, να μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όπως υποστήριξε «από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι να μην σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να δίνουμε τη δυνατότητα σε ευάλωτους συμπολίτες μας να ρυθμίζουν τις υποχρεώσεις τους με ένα τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κινδυνεύει τελικά η περιουσία τους. Και να στεκόμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια» πρόσθεσε.

Τρέχει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός: Στα 30 δισ. ευρώ οι διμερείς ρυθμίσεις πολιτών με funds

«Επί ημερών μας ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αρχίσει και τρέχει. Παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο ρυθμίσεις έχουν γίνει, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι πολίτες προχωρούν σε διμερείς ρυθμίσεις με τους servicers, τα λεγόμενα funds και με τις τράπεζες, οι οποίες έχουν φτάσει τα 30 δισεκατομμύρια» σημείωσε και υπογράμμισε πως αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί «τελικά η λύση πρέπει να δίνεται από τον ίδιο τον δανειολήπτη στα πλαίσια των οικονομικών του δυνατοτήτων».

«Εάν υπήρχε σήμερα ένα κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δεν θα το είχαμε αντιληφθεί; Γιατί εγώ δεν το βλέπω να συμβαίνει» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών τόνισε πως «Δεν άλλαξε κάτι η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου, που δεν έχουμε δει ακόμα το σκεπτικό της, επικυρώνει ουσιαστικά προηγούμενα νομοθετήματα. Το πλαίσιο είναι το ίδιο».

Άρα είναι σαφές, όπως σημείωσε ότι «αυτό το οποίο παρουσιάζεται, ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, πολύ απλά δεν συμβαίνει σήμερα».

«Διότι υπάρχουν δυνατότητες και κίνητρα και από τις δύο πλευρές, από τα νοικοκυριά με κρατική βοήθεια, όποτε μπορούμε να το κάνουμε αλλά και από τους servicers να ρυθμίζουν τελικά τα δάνεια και να μην καταλήγουμε σε πλειστηριασμούς» εκτίμησε.

«Πλειστηριασμοί και γίνονται και γινόντουσαν και αφορούν περιπτώσεις όπου δεν μιλάμε για πρώτη κατοικία» σημείωσε.

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό κάποιοι να ισχυρίζονται ότι 25.000 πλειστηριασμοί είναι πολύ λίγοι, όταν κατηγορούν αυτή την κυβέρνηση ότι δήθεν κάνει πλειστηριασμούς, τους οποίους νομοθέτησε η προηγούμενη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος