Κυρ.Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα” (video)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μιλώντας σε ελεύθερους επαγγελματίες στα Πετράλωνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “αυτή η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα”.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής αξιοπιστίας και δεσμεύθηκε για μείωση της φορολογίας με παράλληλη σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

“Θα προχωρήσουμε στην μείωση από το 20% στο 9% της εισαγωγική φορολογίας, η οποία σε συνδυασμό με μια σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα δώσει ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ , συμπληρώνοντας ότι με το τέταρτο μνημόνιο θα υπάρξει επιβάρυνση 900 ευρώ το χρόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Είναι πρωτοφανές», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ «το γεγονός ότι η χώρα σήμερα δεσμεύεται σε μέτρα για μετά το 2018, χωρίς να υπάρχει καμία πρόσθετη εξασφάλιση χρηματοδότησης. Η κυβέρνηση παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές της. Τα έδωσε όλα και τελικά δεν πήρε τίποτα. Αλλά το σημαντικότερο με αυτό το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη, είναι ότι η κυβέρνηση, τελικά, θίγει τους πιο αδύναμους Έλληνες. Οι πιο αδύναμοι θίγονται τελικά από τη μείωση του αφορολόγητου και οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί οι οποίοι θίγονται από τη μείωση των συντάξεων. Μια μείωση των συντάξεων την οποία σας θυμίζω ότι η κυβέρνηση – όπως και τη μείωση του αφορολόγητου – την είχε συνολικά αποκλείσει».

“Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα”, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  επιμένοντας στο αίτημα για πολιτική αλλαγή και συμπληρώνοντας ότι:

“Η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει ένα καινούργιο success story όταν έχει συντελεστεί μια καταστροφή στην παραγωγική Ελλάδα, πανηγυρίζοντας για τα αυτονόητα”.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1 Ρεπορτάζ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος