Κύπρος: Αταλάντευτος στόχος ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση, τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας, Ιω. Παπαμελετίου

Array

«Δυστυχώς, σήμερα η Κύπρος δεν έχει την ελευθερία που θέλουμε, με τη συνεχιζόμενη κατοχή. Αταλάντευτος στόχος μας είναι ο τερματισμός της κατοχής, η επανένωση της νήσου με μία λύση, η οποία θα βρίσκεται εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου.

Μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία, ο κ. Παπαμελετίου αναφέρθηκε στη σημερινή ημέρα λέγοντας ότι σήμερα τιμούμε τους ήρωες του 1940, που με σθένος και αυταπάρνηση υπερασπίστηκαν την ελευθερία.

«Τιμούμε επίσης τους Κύπριους και τις Κύπριες που συμμετείχαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση και οι Κύπριοι υπερασπίστηκαν την ελευθερία. Με σθένος και με αυταπάρνηση νικήσαμε το 1940. Με τις ίδιες αξίες θα δικαιωθούμε και σήμερα αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής μας. Χρόνια πολλά σε όλους για τη σημερινή ημέρα. Συγχαρητήρια στη νεολαία μας για την υποδειγματική παρέλαση», υπογράμμισε ο κ. Παπαμελετίου.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος