«Κύμα» αντιδράσεων από τη δήλωση της Αθηνάς Λινού για τους ιδιώτες παιδίατρους – Η απάντησή της

Τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου προκάλεσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αθηνάς Λινού για τους ιδιώτες παιδιάτρους. Η ίδια απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων «συγγνώμη που δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν σέβομαι τον ιδιώτη γιατρό».

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την υγεία, στην ομιλία της, η κ. Λινού ανέφερε: «Όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Ήταν ο άνθρωπός μας. Όμως, δυστυχώς, ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να ανακοινώνει:

«Ο ΙΣΑ ζητά από την καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού να ζητήσει συγγνώμη, για τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε για τους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του, για τις δηλώσεις της καθηγήτριας κα Αθηνάς Λινού που προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο και υποβιβάζουν το σημαντικό έργο που προσφέρει στον ασθενή και στο σύστημα υγείας. Καλούμε την κυρία Λινού να μιλάει ως επιστήμονας και όχι ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν προσέφερε τίποτα στη βελτίωση του συστήματος υγείας.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που υπολειτουργεί στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη, ενάντια στην πανδημία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Έχουν διακριθεί όχι μόνο για το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο αλλά και για την αφιλοκερδή προσφορά τους στον ασθενή. Περισσότεροι από 500 ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί συμμετέχουν στο Κοινωνικό Ιατρείο του ΙΣΑ και πολλοί ακόμα παρέχουν τις υπηρεσίες τους, σε εθελοντικές ομάδες.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο ιατρικός κόσμος παραμένει υπαμειβόμενος και με δύσκολες συνθήκες εργασίας, σε σχέση με τους γιατρούς, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα νέων ιατρών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη πρόβλημα, στην κάλυψη πολλών ειδικοτήτων ειδικά στην περιφέρεια και στις δημόσιες δομές υγείας.

Υγεία χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει. Ας δείξουμε στον ιατρικό κόσμο, το σεβασμό και την εκτίμηση που του αναλογεί».

Αθηνά Λινού: Ο σεβασμός μου στο λειτούργημα του παιδιάτρου είναι αδιαπραγμάτευτος – Θέλω να ζητήσω συγγνώμη

Έπειτα από τις αντιδράσεις, η κ. Λινού προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter, ζητώντας «συγγνώμη που μέσα από μια έκφρασή μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν σέβομαι τον ιδιώτη γιατρό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο σεβασμός μου στο λειτούργημα του παιδιάτρου είναι αδιαπραγμάτευτος και αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψα το έργο τους κατά την ομιλία μου την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Εντούτοις θέλω να ζητήσω συγγνώμη που μέσα από μια έκφρασή μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν σέβομαι τον ιδιώτη γιατρό.

Η δήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης για την ανάγκη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στόχος μου ήταν να αναδείξω την ειδικότητα της παιδιατρικής ως πρότυπο για το μέλλον, έτσι ώστε όλοι να έχουμε έναν οικογενειακό γιατρό που μπορεί να μας σταθεί και να μας στηρίζει όπως οι παιδίατροι στηρίζουν τόσες οικογένειες.
Όπως ανέφερα, οι συνάδελφοι έχουν την ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο και πολύ περισσότερο για τα παιδιά.
Έχουν δίκιο οι γιατροί να απαιτούν περισσότερο σεβασμό και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η δική μου πρόθεση είναι να καταφέρουμε να επενδύσουμε αρκετά στο ΕΣΥ έτσι ώστε να μπορέσει το κράτος να παρέχει αντίστοιχη ποιότητα και φροντίδα μέσω του δημόσιου τομέα για όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος