Κύκλο αντιπαράθεσης στη Βουλή πυροδότησε η κλήρωση για το δικαστικό συμβούλιο

Μία ημέρα μετά την κλήρωση των δικαστικών, οι οποίοι θα μετέχουν στο δικαστικό συμβούλιο, αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στην Επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, αν θα εξαιρεθεί η κυρία Αδειλίνη, η οποία σημειώνουμε ότι χθες εξελέγη ως εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Φλωρίδη, ο οποίος τόνισε ότι με την κίνηση την οποία έκανε χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε όλα τα σενάρια, τη φημολογία και τη σπερμολογία η οποία υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες ότι κάτι μαγειρεύεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφορικά με τις λίστες των δικαστικών και είπε ότι αυτό το οποίο έπρεπε, το καθήκον, το σημαντικό σημείο, το στοιχείο το οποίο έπρεπε να ακολουθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν αυτό, να στείλει όλα τα ονόματα των ανώτατων δικαστικών, δηλαδή του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου στη Βουλή και εκεί να γίνει κλήρωση.

Κάθε άλλο, θα ήταν παράβαση στη Δημοκρατία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης και απάντησε ότι αυτός ο οποίος θα κρίνει για τα θέματα των κωλυμάτων είναι το δικαστικό συμβούλιο, για τα κωλύματα, τα οποία μπορούν να γίνουν από τα μέλη, τα τακτικά και τα αναπληρωματικά, τα οποία έχουν εκλεγεί.

Στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών ήρθε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος επανέλαβε ότι αυτοί οι οποίοι μπορούν να κρίνουν τα θέματα των κωλυμάτων, αλλά και των εξαιρέσεων, καθώς λήγουν θητείες ανώτατων δικαστικών, είναι το δικαστικό συμβούλιο.

Ο Γ. Φλωρίδης δήλωσε: «Έγινε μια επίθεση τις προηγούμενες ημέρες στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι κάτι μαγειρεύει με τους καταλόγους που θα στείλει στη Βουλή των δικαστών».

«Θα ζητήσετε την εξαίρεση της κυρίας, Αδειλίνη, αυτή είναι η ερώτηση», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και ο κ. Φλωρίδης απάντησε: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε στείλει το σύνολο των υπηρετούντων δικαστών και εισαγγελέων στον Άρειο Πάγο το σύνολο, διότι δεν υπήρχε περίπτωση να μπορεί να κάνει οτιδήποτε άλλο, για τον απλούστατο λόγο ότι αν έστελνε έναν κατάλογο ελλειμματικό, αυτό θα γινόταν αμέσως αντιληπτό, διότι οι δικαστές που υπηρετούν παντού είναι δημοσιοποιημένα τα ονόματά τους παντού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης να ζητήσει την εξαίρεση, κληρωθέντος από τη Βουλή, εάν είχε αυτό το δικαίωμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλίμονο στη Δημοκρατία».

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος