Κριτική του Α. Τσίπρα απο την Πάτρα για τους χειρισμούς στο ΚΕΘΕΑ και τη νομική σχολή (video)

Στην Κάτω Αχαΐα μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες, τους οποίος καλεί να δυναμώσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ Πατρών και το Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αιφνιδιασμένος από την απόφαση της κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και κάλεσε τον πρωθυπουργό  “να δείξει αντανακλαστικά και ευαισθησία”.

“Η δική μας η αίσθηση είναι ότι αυτό γίνεται γιατί το ΚΕΘΕΑ ενοχλεί. Ενοχλεί διότι είναι ένα πολύ ζωντανό κύτταρο μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενοχλεί κάποιους που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα. Ενοχλεί γιατί δεν ελέγχεται, και με αυτή την έννοια θεωρώ ότι είναι μια άγαρμπη και άστοχη ενέργεια από την πλευρά του αρμόδιου υπουργού και της κυβέρνησης”, δήλωσε ο Α. Τσίπρας.

Στην επίσκεψή του λίγο αργότερα στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου Πατρών, όπου συναντήθηκε με το προεδρείο του συλλόγου αλλά και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, δήλωσε και εδώ αιφνιδιασμένος από την απόφαση της υπουργού Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση για την ίδρυση νομικής σχολής στην Πάτρα. “Είναι οξύμωρο για μένα να λένε κάποιοι ότι πρέπει να ιδρύσουμε ιδιωτικές σχολές και οι ίδιοι να κλείνουν δημόσιες σχολές” επισήμανε και πρόσθεσε “Θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση αυτή θα ανακληθεί, ότι θα καταλάβει η κυβέρνηση ότι έχει κάνει λάθος”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται σήμερα για δεύτερη μέρα στην Αχαΐα, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε στην περιφέρεια ενόψει και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τους πρώτους μήνες του 2020. Με κεντρικό σύνθημα “πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε προσκλητήριο για την εγγραφή νέων μελών “ευχής έργο να ακολουθήσουν και άλλες προοδευτικές δυνάμεις, αντί να κάνουν αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ”, επισήμανε και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό ενώ της καταλόγισε ότι “σε λιγότερες από 100 μέρες κατάργησε σειρά θετικών μέτρων υπέρ των εργαζομένων”.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος