Κριτική της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για το χειρισμό της πανδημίας (video)

Αντιδράσεις εκδηλώνει η αντιπολίτευση για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και το θέμα των εμβολιασμών.

Δριμεία κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να περάσει την ευθύνη του στους πολίτες έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή με αφορμή τις καταγγελίες πως η κυβέρνηση αγνόησε την επιτροπή λοιμωξιολόγων και ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες σχολιάζει ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη, εργαλειοποιεί τους επιστήμονες και στέλνει επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story την ώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα.

Aπό το Κίνημα Αλλαγής ο Παύλος Χρηστίδης έκανε λόγο για ημίμετρα και αποσπασματικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι χρειάζεται συνολικό σχέδιο για να προλάβουμε το 4ο κύμα της πανδημίας.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «εν μέσω πανδημίας και μεγάλης ανασφάλειας για το τι “μέλλει γενέσθαι” με τις μεταλλάξεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να προβάλει την πολιτική των συγχωνεύσεων, της μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος Υγείας, πολιτική που έχει κοστίσει πανάκριβα στους λαούς όλου του κόσμου».

Στο κ. Μητσοτάκη απευθύνεται ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25,Γιάνης Βαρουφάκης αν –όπως λέει-υπονομεύει το εμβολιαστικό πρόγραμμα από ανικανότητα ή για να δημιουργήσει άλλοθι: «Εσείς, ως Πρωθυπουργός της χώρας, ποιόν σκοπό εξυπηρετείτε όταν, αντί για την πειθώ, αντί για την ενημέρωση με επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα, αντιμετωπίζετε τους συμπολίτες μας αυτούς εχθρικά, διχαστικά, με ειρωνικά σχόλια και απειλές»;

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος