Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για market pass: Eξαγορά της λαϊκής ψήφου για 30 ευρώ

Array

Με αφορμή τη χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για αυτή τη νέα κάρτα αγορών(market pass) η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εξαγορά της λαϊκής ψήφου με 30 ευρώ. Η μόνη λυτρωτική λύση, όπως τονίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι οι εθνικές κάλπες.

Για νέα  επικοινωνιακή απάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δρόμο για τις εθνικές κάλπες μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι θέλει να αγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ.

Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι ακόμα και για έναν πολιτικό απατεώνα όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό που έπραξε ξεπερνάει τα όρια. Ντροπή και μόνο ντροπή για τη χυδαία απόπειρα εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό, τι αφορά τώρα τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα των παρακολουθήσεων, γιατί παρακολουθούσε τους υπουργούς του, γιατί παρακολουθούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες ευχές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπήρξε καμία αναφορά στα δημοσιεύματα περί παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για ξαναζεσταμένο φαγητό, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα από τη δική μας εποχή.

Απαντώντας δε για την καταψήφιση των αμυντικών δαπανών και την αιχμή που άφησε από το βήμα ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας πως δεν μπορεί να του ζητά εξηγήσεις για τα εθνικά θέματα όταν εκείνος παρακολούθησε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.

Η μόνη λύση, όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, που θα λειτουργήσει λυτρωτικά για τον τόπο, είναι οι εκλογές.

Στο άλλο μεγάλο θέμα που στέκεται η αξιωματική αντιπολίτευση είναι το θέμα με τους δανειολήπτες. Μιλούν για κοροϊδία, για εξαπάτηση και δήθεν καβγάδες με τους τραπεζίτες. Τέλος, τονίζουν ότι εκεί που αποδείχτηκαν άριστοι στην κυβέρνηση ήταν στη διαφθορά και στα σκάνδαλα, με τον κατάλογο, όπως λένε, των σκανδάλων να μην έχει τελειωμό.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίδομα 0,7 ευρώ την ημέρα(!) για αγορές τροφίμων ως απάντηση στον πληθωρισμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει ότι «κατόπιν τούτων, θα μπορούσε κανείς να πει το εξής: “Δεν μπορεί για 11 μήνες να αδειάζει η τσέπη σου, να μην μπορείς να βγεις πέρα, να μην μπορείς να διασφαλίσεις τα αυτονόητα και να περιμένεις έναν πολιτικό, τον οποιοδήποτε πολιτικάντη, προς το τέλος κυρίως όταν πλησιάζουν οι εκλογές, να έρθει να σου δώσει 1 ενώ σου έχει πάρει 10. Να ντυθεί ‘Αγιος Βασίλης μπας και κοροϊδέψει κανέναν, να τον ξαναγελάσει για να του πάρει την ψήφο”».

«Αν αναρωτιέστε ποιος τα έχει πει αυτά», συνεχίζει ο κ. Ηλιόπουλος, «όχι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ή άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης. Δεν είναι ούτε οι “φίλοι της αριστεράς και κεντροαριστεράς” του κ. Σκέρτσου που βγήκε χθες να τους μαλώσει». Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι αυτά «τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου ως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αξιωματική αντιπολίτευση». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «πρόκειται για τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες όλων των εποχών».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος