ertnews.gr

Τε α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Ανοικτή ατζέντα με φόντο την Ουκρανία

12/03 22:50
Τε α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Ανοικτή ατζέντα με φόντο την Ουκρανία

Φωτoγραφία αρχείου

Το μεσημέρι της Κυριακής είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγιπ Ερντογάν,στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες, στη σκια της ουκρανικής κρίσης. Νωρίς το πρωί,ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

«Είναι λογικό να συνομιλούμε ώστε να μην προσθέτουμε και άλλες εστίες έντασης» ,είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βερσαλλίες και την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συζήτηση θα γίνει σε καλό κλίμα. «Θεωρώ όμως θετικό πως υπήρξε η πρόσκληση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνομιλούμε. Το παράθυρο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο και κλειστή η πόρτα μας στις απειλές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν  είναι η τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια και εκτιμάται ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τη ρευστότητα που έχει δημιουργεί στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version