Κρ. Αρσένης: Καλύπτει Παχατουρίδη η κυβέρνηση – Αδιαφορεί για εκατοντάδες παιδιά που αποκλείονται από την άθληση στο Περιστέρι

Array

«Κάρτα δημότη για τον μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο αθλητισμού στο Περιστέρι είναι η πολιτική του δημάρχου -και ο υφυπουργός Αθλητισμού του δίνει πλήρη κάλυψη, στερώντας την πρόσβαση στο Λαϊκό Γήπεδο της Χωράφας από χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά», αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει πως: «Τα σχέδια της διοίκησης του δήμου Περιστερίου έφερε στη βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, ρωτώντας τον υπουργό Αθλητισμού πώς σκοπεύει να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών στην άθληση σε χώρους που αποτελούν δημόσια περιουσία.

Με απόφαση του δημάρχου Περιστερίου Αν. Παχατουρίδη από 1η Σεπτεμβρίου αποκλείονται εξακόσιοι μαθητές δύο συλλόγων -του Θέρσιππου και του Αγίου Ιερόθεου- από τη χρήση του μεγάλου σταδίου της Χωράφας. Τα παιδιά θα πρέπει να μετακινούνται για τουλάχιστον 90 λεπτά με συγκοινωνία για να καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν έναν άλλο χώρο άθλησης, όπως το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Στην πράξη αυτό είναι αδύνατο, και εκατοντάδες παιδιά θα στερηθούν την άθληση.

Με την “κάρτα δημότη” που έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Περιστερίου, δεν αποκλείει μόνο παιδιά άνω των δέκα χρόνων από το γήπεδο της Χωράφας αλλά και κάθε ενήλικα γειτονικών δήμων, όπως της Πετρούπολης και του Ίλιου, που μέχρι τώρα αθλούνταν στη Χωράφα. Ο στόχος προφανώς είναι να κάνει ο δήμαρχος ένα έργο βιτρίνας -ένα “γυμναστήριο πολυτελείας” με ελεγχόμενη πρόσβαση, σαν ιδιωτικό. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κάλυψε στη βουλή τον δήμαρχο που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο στάδιο είναι δημοτική εγκατάσταση στην ευθύνη του δήμου, και ότι “ο κ. Παχατουρίδης εκλέγεται για πάρα πολλά χρόνια δήμαρχος με τη στήριξη πολλών πολιτών που δεν προέρχονται μόνο από τη Νέα Δημοκρατία”. Η πρόταση του κ. Αυγενάκη προς τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας που αποκλείονται από το στάδιο της Χωράφας είναι να κρίνουν τη δημοτική αρχή στις εκλογές. Δηλαδή, αν οι εκλογές είναι σε τέσσερα χρόνια και ένας δήμαρχος αποφασίσει να στερήσει την άθληση από εκατοντάδες παιδιά ή χιλιάδες ενήλικες, το αρμόδιο υπουργείο Αθλητισμού απλώς θα αδιαφορεί.

“Δεν είναι ευθύνη του υφυπουργού Αθλητισμού να μας πει, σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας, πού θα αθληθούν αυτά τα παιδιά; Τι θα κάνουν οι αθλητικοί σύλλογοι; Αποκλείετε τους μαθητές ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας από την άθληση. Και βέβαια το κάνετε εσείς, το κάνει ο προερχόμενος από τον χώρο σας δήμαρχος Περιστερίου”, είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Το γήπεδο της Χωράφας δεν είναι ιδιωτικός χώρος. Κατασκευάστηκε από την πολιτεία πριν από τριάντα χρόνια και παραχωρήθηκε στον δήμο. Με τα χρήματα της πολιτείας ανακαινίστηκε. Τώρα, εκατοντάδες παιδιά άνω των δέκα χρόνων και πιθανά χιλιάδες ενήλικες κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας θα πρέπει να στερηθούν την άθληση. Η πολιτική του συστήματος, η πολιτική αυτών που κυβερνούν, είναι η πολιτική των διαχωρισμών: πρώτα αποκλείουν τον μετανάστη επειδή είναι από άλλη χώρα, μετά αποκλείουν τον ενήλικα επειδή είναι από άλλο δήμο, στο τέλος αποκλείουν και το παιδί, επειδή δεν ψηφίζει; Αυτούς τους διαχωρισμούς πρέπει να αποκρούσουμε. Είναι δικαίωμα της κοινωνίας η ελεύθερη και δωρεάν καθολική πρόσβαση στην άθληση, με κλειστούς και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους σε κάθε γειτονιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος