Κουβέλης: Συναρχιτέκτονας και επιτυχημένος υπουργός Εξωτερικών ο Ν. Κοτζιάς (audio)

Εξαιρετικά επιτυχή χαρακτήρισε τη θητεία του Νίκου Κοτζιά  στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε τη σπουδαιότητα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα δυτικά, με πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά, προαναγγέλοντας, στην ουσία, τη συνέχιση αυτών των προσπαθειών και επεσήμανε ότι, όσοι μεμψιμοιρούν ή αρνούνται να καταλάβουν τη σπουδαιότητας αυτής της απόφασης, ασκούν στείρα αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ δήλωσε ότι, όταν η συμφωνία των Πρεσπών ολοκληρωθεί ως συνταγματική διαδικασία στη γειτονική χώρα, θα κυρωθεί και από το ελληνικό Κοινοβούλιο με βουλευτές όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προερχόμενους και από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Σχετικά με τη στάση των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι είναι ικανοποιητική η δήλωση του κ. Καμμένου υπό την έννοια ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θα υποστηρίξει τυχόν πρόταση δυσπιστίας που υποβληθεί από τη ΝΔ, και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι πρόθεσή της είναι να γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο του 2019.

Ερωτηθείς για την ύπαρξη αντίφασης ανάμεσα στη βούληση του κ. Καμμένου και τη στήριξη της κυβέρνησης και από άλλους χώρους, απάντησε ότι σε κυβερνήσεις συνεργασίας είθισται τα συνεργαζόμενα μέρη να διατηρούν στο ακέραιο τους στόχους που ετέθησαν εξαρχής και στην περίπτωσή μας αυτό εφαρμόζεται. Η υπάρχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία μέχρι τώρα υφίσταται, τόνισε, και εξέφρασε την ευχή να παραμείνει η κυβέρνηση χωρίς την αποχώρηση του κ. Καμμένου.

Αναφορικά με τα μυστικά κονδύλια και τα όσα διέρρευσαν στη δημοσιότητα,  ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι είναι απόρρητα κονδύλια ειδικού σκοπού που υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Δήλωσε δε με έμφαση ότι όσοι σήμερα φωνάζουν διαστρεβλώνοντας την κατάσταση, ας σκεφτούν πώς διετέθησαν αυτά τα κονδύλια στο πρόσφατο και μακρινότερο παρελθόν.

Μιλώντας για τα θέματα της αρμοδιότητάς του ο υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε λιμένες, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις με διεθνείς διαγωνισμούς και όρους διαφάνειας (π.χ μαρίνες), ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και έσοδα για το δημόσιο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος