Γ. Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα πρέπει να θέτει συνεχώς την Ευρώπη προ των ευθυνών της για την Τουρκία (audio)

Ήλθε η στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκαθαρίσει την σχέση της με την Τουρκία. Οφείλει να τιμήσει την δική της αξιοπιστία, επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στους Αλφόνσο Βιτάλη και Θάνο Σιαφάκα και με αφορμή την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών για το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θέτει συνεχώς την Ευρώπη προ των ευθυνών της και γι’ αυτό βγάζει όλο και πιο ισχυρά διπλωματικά χαρτιά στο τραπέζι.

Ερωτηθείς για τις «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας με αφορμή και την πορεία του Oρούτς Ρέις, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε: « Με ρωτάτε αν θα περάσουμε από το διπλωματικό στο στρατιωτικό επίπεδο. Αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο ενός δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι απόφαση των ειδικών και προσωπικά του Πρωθυπουργού».

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστευτικών ροών, επεσήμανε ότι από τον προηγούμενο Μάρτιο και την αντίδραση της Ελλάδας στον Έβρο έχουν μειωθεί κατά 80%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος