Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως “νευρική δύναμη”

Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια «νευρική δύναμη», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κληθείς να σχολιάσει τις εντάσεις των τελευταίων ημερών στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι στο Συμβούλιο δεν έγινε συζήτηση «ούτε για την Τουρκία ούτε για το Αιγαίο», υπενθυμίζοντας ότι έχει χαρακτηρίσει εδώ και ενάμιση χρόνο τη γειτονική χώρα ως νευρική χώρα που αναλόγως πρέπει να αντιμετωπίζεται.

«Ούτε να παραβλέπουμε και να μην παίρνουμε μέτρα που να παρεμποδίζουν την εκδήλωση αυτής της νευρικότητας, αλλά ούτε και να υπερβάλλουμε εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές νευρικές κινήσεις της Τουρκίας έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της και την εσωτερική αντιπαράθεση», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Ερωτηθείς αν αναμένονται εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «είναι πιθανό να έχουμε στο δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, όσον αφορά τις εγγυήτριες δυνάμεις, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος