Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και της κίνησης “ΠΡΑΤΤΩ”, της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Φόρουμ των Δελφών, σχετικά με την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ, αλλά και για τις ενέργειες, που είχαν γίνει για το θέμα, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει ότι τότε ο Νίκος Κοτζιάς, του είπε: “Θα δεχτούμε τεράστια κριτική και επίθεση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, διότι παραχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα στους ψαράδες και δίνουμε μικρότερη επήρεια στα νησιά”. Και αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχωρήσαμε τότε, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα.
Απαντώντας ο Νίκος Κοτζιάς, έκανε λόγο για “μισές αλήθειες” από τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη συμφωνία.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κοτζιά, τονίζουν ότι την περίοδο 2016-2018 έγιναν διαπραγματεύσεις για Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας, κατά τις οποίες η Ιταλία επέμενε σε ανάλογη συμφωνία με αυτήν, που υπέγραψε η Κυβέρνηση πριν λίγες μέρες.
Πηγή:ΕΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος