Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών – Σύσκεψη την Τετάρτη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Σε προεκλογική σκιά κινείται η πολιτική αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση ωστόσο να τονίζει πως μέχρι τότε προέχει το νομοθετικό έργο με κοινωνικό πρόσημο. Καθημερινότητα των πολιτών, οικονομία και ακρίβεια πολώνουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Την υπόθεση του Θέμη Χειμάρα χαρακτηρίζει ως “νέο Πάτση” ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κυβέρνηση απαντά με το δημοσίευμα του Spiegel που παραδέχεται το λάθος του για τη “μικρή Μαρία” και με τη μείωση της εγκληματικότητας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την άλλη εστιάζει στο προεδρικό διάταγμα για τα πτυχία των ηθοποιών.

Με ανακοίνωση απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας «Οι ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν. Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό».

Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι συσκέψεις στα κομματικά επιτελεία, με το βλέμμα στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Η στρατηγική ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης θα βρεθεί επί τάπητος στην πρωινή σύσκεψη της Τετάρτης υπό τον Πρωθυπουργό, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει σαφές «σήμα» για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου, φέρνοντας στο προσκήνιο 30 νομοσχέδια με αμιγώς κοινωνικό πρόσημο.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε «Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, προχωρά τις μεταρρυθμίσεις, έχει μπροστά της νομοθετικό προγραμματισμό για τους επόμενους μήνες (…) Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο πρωθυπουργός έμεινε συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, προφανώς η προκήρυξη των εκλογών είναι δικό του προνόμιο».

Εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων του Πρωθυπουργού, η “γαλάζια” εκλογική επιτροπή περνά από “κόσκινο” τις λίστες για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, ενώ πυκνώνουν και οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πρώτους σταθμούς -μετά τις γιορτές-  την Κομοτηνή, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα και τη Λάρισα.

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων μπαίνει και η Κουμουνδούρου, με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Βραζιλία να σηματοδοτεί την επιτάχυνση του εκλογικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα «Να οριστεί ημερομηνία των εκλογών έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η διαδικασία με τις διαρροές και τις κόντρα διαρροές (…) έτσι ώστε να υπάρξει και η κανονική διαδικασία διεξαγωγής του προεκλογικού διαλόγου (…) που έχει ανάγκη η χώρα το επόμενο διάστημα».

Πυρά εκατέρωθεν και για το προεδρικό διάταγμα για τα πτυχία των ηθοποιών, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να χαρακτηρίζει τις σχετικές αλλαγές “απαράδεκτες”, κατά τη συνάντησή του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος.

Το κλίμα πόλωσης και η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος