Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στον απόηχο του δημοσιεύματος του «Βήματος» και της πρότασης δυσπιστίας

Σύνοψη
  • Π. Μαρινάκης: Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας - Καλοδεχούμενη η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη
  • Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να του απαντήσει εντός 24 ωρών

Για αντικυβερνητική εκστρατεία και προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας, κάνει λόγο η κυβέρνηση, στον απόηχο του δημοσιεύματος του «Βήματος της Κυριακής», περί αλλοίωσης των ηχητικών από τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών και της προαναγγελίας του Νίκου Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, και σε από κοινού κατάθεση δυσπιστίας με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξο.υ Την Τρίτη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει το αίτημα δυσπιστίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την πρόταση, ενώ το ΚΚΕ διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα στηρίξει στη Βουλή αν τελικά κατατεθεί.

Κυβερνητικές πηγές: Οι απαντήσεις θα δοθούν στη Βουλή

Από την κυβέρνηση μιλάνε για fake news με το συγκεκριμένο δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής. Κάνουν λόγο για προσπάθεια απροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συντονισμένη επιχείρηση φθοράς της κυβέρνησης. 

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση φωτογραφίζει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το δημοσίευμα. 

Παράλληλα, σημειώνουν ότι ο Νικος Ανδρουλακης στηρίζει τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα με τη κίνηση να αναλάβει πρωτοβουλίας για κατάθεση αιτήματος για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως η απάντηση θα δοθεί από την Βουλή συντονισμένα. Για το βίντεο του Κασσελακη στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για τραμπισμό και για πρακτικές που παραπέμπουν στα άκρα. 

Σε κάθε περίπτωση από το Μέγαρο Μαξίμουν τονίζουν πως έχουν απαντηθεί όλα, ένας προς ένα, όλα όσα δημοσιεύτηκαν σήμερα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Η ανακοίνωση του Ν. Ανδρουλάκη

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», αναφέρει.

Παύλος Μαρινάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας, αν κατατεθεί

Με ανακοίνωση, η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκηαποδέχτηκε την πρόταση δυσπιστίας που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος της Κυριακής» και η αυτόματη αποδοχή του από την αντιπολίτευση σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή του δηλώνει πολλά. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτική με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λίγο αργότερα, για την από κοινού πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση.

Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχουν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως την προπαγάνδα ενός δημοσιεύματος με ανυπόστατα στοιχεία, που πήραν αμέσως απάντηση. Εκείνος, όμως, προτίμησε να μετατρέψει το κόμμα του σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του κ. Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των «Σπαρτιατών».

Ας πάρουμε πρώτα τα πράγματα με τη σειρά:

1.⁠ ⁠Άπαντες συμφωνούν, ακόμα και οι συκοφάντες, ότι η Δικαιοσύνη έχει αυτούσιο το υλικό των διαλόγων πριν από το δυστύχημα για την έρευνά της. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας.

2.⁠ Είναι τόσο «μεγάλη» η δήθεν αποκάλυψη του σημερινού ΒΗΜΑτος ώστε σειρά μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ΕΡΤ, αλλά και του site του ίδιου συγκροτήματος, την έχουν αναφέρει από τις 2 Μαρτίου του 2023. Και στο υλικό αυτό οι διάλογοι περιλαμβάνουν, βεβαίως, όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν..

3.⁠ Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία που ήρθαν ήδη στη δημοσιότητα, καθώς και η ομολογία του ίδιου του μοιραίου Σταθμάρχη οδηγούν στο ακλόνητο συμπέρασμα του ανθρώπινου λάθους. Μαζί, ασφαλώς, με μία αλυσίδα παραβιάσεων του Κανονισμού Ασφαλείας και των όποιων άλλων αμελειών ερευνά η Δικαιοσύνη.

Τι ισχυρίζονται, λοιπόν, τώρα, οι συκοφάντες-τυμβωρύχοι; Αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα; Θέλουν να πουν ότι για το δυστύχημα δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και ότι φταίει «γενικά» μόνο η κυβέρνηση;

Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει. Πολύ περισσότερο καθώς όλοι οι πολίτες, πλέον, διαπιστώνουν ότι σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Ματαιοπονούν!

Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης νωρίτερα κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σε από κοινού κατάθεση δυσπιστίας.

Παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να του απαντήσει εντός 24 ωρών.

Με βίντεο – ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών, παρουσία διεθνών παρατηρητή. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σκόπευα να σας απευθυνθώ μετά το τέλος της θητείας μου, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές! Αμέσως μετά, το κράτος – παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος. Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα.

Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές. Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα.

Π. Μαρινάκης: Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της

Με νέα δηλωσή του, ο Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος με βίντεο – ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας  αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε  συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος.

Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα.Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους».

Για συγκάλυψη μιλούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Τα ερωτήματα για το πώς, από ποιους και με ποιών εντολή έγινε αυτή η παραποίηση, αλλά και πως έφτασαν στα χέρια των «μοντέρ» τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις, τονίζει το ΚΚΕ ενώ η Ελληνική Λύση αναφέρει πως, «κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Είναι η κυβέρνηση των ψεμάτων και των εγκλημάτων!».

Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι: «Αποδεικνύεται πλέον ότι από τις πρώτες ώρες η κυβέρνηση έστησε επικοινωνιακή επιχείρηση συγκάλυψης».

Η ελληνική αστυνομία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο στις εισαγγελικές αρχές, χωρίς να πραγματοποιηθεί καν απομαγνητοφώνηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος