Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας άσκησε η αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη βουλή, τόνισε ότι η εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι της απόλυτης παράλυσης και πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, ενώ εκτίμησε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι λέει ψέματα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι σκόπιμα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των συγκεντρώσεων διέδωσε την πανδημία.

«Αντί να δουλέψετε οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια καταστρατηγώντας τα μέτρα που εσείς ψηφίζετε» είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επισημαίνοντας ότι γιατροί καταγγέλλουν διαλογή ασθενών την ώρα που η κυβέρνηση κάνει δημιουργική λογιστική ακόμα και με τις ΜΕΘ.

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε με ανακοίνωσή της η Αριστοτελία Πελώνη, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα. «Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, μένει ο ίδιος» ανέφερε η κα. Πελώνη, σημειώνοντας: «Επαναλαμβάνει τα ίδια ψέματα την πιο κρίσιμη στιγμή. Ψέματα για τον αριθμό των ΜΕΘ που αυξήθηκαν από τις 565 επί των ημερών του στις 1.400 σήμερα, ψέματα για τις αντοχές του ΕΣΥ, ψέματα για τις πορείες συγχρωτισμού στις οποίες δήθεν δεν διασπείρεται ο ιός».

«Η κυβέρνηση που μετά από πέντε μήνες αποτυχημένο lockdown κατάφερε να αφήσει τα νοσοκομεία της Αττικής χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, συνεχίζει αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της να τις πετά στους πολιτικούς της αντιπάλους» αντέτεινε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας:«Αντί να αντιμετωπίζει την τραγωδία της πανδημίας, συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σέρνει τη χώρα στο βόθρο» με βάση τα όσα γράφονται και λέγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επανέλαβε ότι σκόπιμα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των συγκεντρώσεων διέδωσε την πανδημία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την αύξησης της πανδημίας κατά 161%» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, δείχνοντας και σχετικούς πινακες.

«Το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown έχει καταρρεύσει και η κυβέρνηση κρύβεται», ανέφερε το ΚΙΝΑΛ. Τόνισε ότι επιβάλλεται, πλέον, η ένταξη του ιδιωτικού τομέα στη συνδρομή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας τις οποίες επισκέφθηκε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε, από το βήμα της Βουλής, να επιστραφούν στους πολίτες τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος