Κόντρα για τη φέτα και το ελαιόλαδο: Η απάντηση της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η τιμή του ελαιολάδου και της φέτας άνοιξε νέο γύρο αντιπαράθεσης εκτός Βουλής. Μετά την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως παράδειγμα την τιμή του μισού κιλού φέτας, η κυβέρνηση διά στόματος Παύλου Μαρινάκη παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία.

Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες” τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης παρέθεσε πίνακα και τόνισε οτι στις εικόνες που παρέθεσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται κωδικοί με ακόμα χαμηλότερες τιμές κιλού, 9,88 ευρώ το ένα κιλό, από την τιμή που αναφερόταν για την Ελλάδα στον πίνακα που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή και που ήταν 6,28 ευρώ το μισό κιλό.

Σχετικά με το ελαιόλαδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως ο Στέφανος Κασσελάκης συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο, με τιμή 8,95ευρώ (φωτό 2) με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα, με τιμή 15,17 ευρώ (φωτό 3).

Και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα βάσει του e- katanalotis, τα πιο φτηνά έξτρα παρθένα μη βιολογικά ελαιόλαδα ενός λίτρου, δηλαδή ίδιας ποιότητας και διπλάσιας ποσότητας από αυτό που συγκρίνει στο Βέλγιο, είναι λίγο πάνω από 10 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα.

Στο θέμα νωρίτερα είχε αναφερθεί από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός: “Χωρίς την συμμετοχή του ελαιολάδου, ο πληθωρισμός των τροφίμων θα ήταν στο 2,8%. Προσπαθώ να εξηγήσω ένα περίπλοκο φαινόμενο χωρίς να ισχυριστώ ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι σημαντικό και δεν επηρεάζει άμεσα το μέσο νοικοκυριό“.

Παράλληλα, σε παρέμβασή του ο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι ήταν λάθος του κ. Βελόπουλου πως ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι 1 κιλό φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ… “Και είπατε ότι δεν υπάρχει τέτοια τιμή φέτας στην Ελλάδα το κιλό. Και πολύ σωστά δεν υπάρχει, διότι ο πρωθυπουργός, αυτό το οποίο είπε και μάλιστα το κατέθεσε στη Βουλή. Άρα δεν διαβάσατε αυτό το οποίο κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης για να ενημερωθείτε“, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και εξήγησε: Ο πρωθυπουργός ανέφερε, ότι, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ, η τιμή μισού κιλού φέτας, δηλαδή των 500 γραμ., είναι 6,28 ευρώ στην Ελλάδα, όταν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 8,98 ευρώ, στην Ισπανία 8,68 ευρώ, 10,63 ευρώ είναι το μισό κιλό της φέτας στην Πορτογαλία, 12,29 ευρώ στη Γαλλία κοκ.. Αυτά που είπε ο κ. Βελόπουλος, για άλλη μια φορά, είναι ανυπόστατα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την αλήθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος