Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Η διαγραφή, οι κόντρες και το παρασκήνιο (video)

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή αντικομμουνιστικές αναφορές. Αιχμηρά σχόλια από την αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για υποκριτική διαγραφή.

Συμπεριφορές που φέρνουν στο προσκήνιο σκιές του παρελθόντος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, το μήνυμα της κυβέρνησης, μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρχε μια ξεκάθαρη προειδοποίηση, οι συμπεριφορές κρίνονται σωρευτικά τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο βουλευτής, ωστόσο, φαίνεται ότι εμμένει στις απόψεις του.

Για υποκριτική διαγραφή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σλοβενία συνέδεσε τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα των δυτικών Βαλκανίων με το θέμα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εμφανίζεται με δύο πρόσωπα. Εδώ και δύο χρόνια να αρνείται να κυρώσει στην ελληνική Βουλή τρία μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, προφανώς υπό το φόβο ότι κάθε λογής Μπογδάνοι στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας δεν θα του το επιτρέψουν».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Νέα Δημοκρατία ρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εγώ δεν είμαι πρόεδρος της ΝΔ και δεν μου αρέσει κανείς άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει εικόνα διαφοροποίησής του από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο ο Νίκος Δένδιας.

«Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Σε ποιον απαντάει άραγε ο κ. Δένδιας; Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Γεωργιάδη, ουδέποτε υποστηρίξαμε ότι υποδύεται τον αρχηγό της ΝΔ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Το «χτίσιμο» της επόμενης ημέρας για τη χώρα δε μπορεί να γίνει με τοξικότητα επισήμανε ο υπουργός επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος ζητούσε «εξηγήσεις». Δεν υπάρχει λόγος να δοθεί καμία εξήγηση, είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σήμερα το πρωί ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen έκανε λόγο για σαφείς εξηγήσεις που δόθηκαν με ενημερωτικό σε όλη την ΚΟ της ΝΔ.

Αιχμηρά ήταν τα σχόλια της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος