Κομισιόν: Κατεπείγουσα ερώτηση της Ε. Βόζεμπεργκ για νέες προκλήσεις Μπαχτσελί

Array

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη νέα αδιανόητη τουρκική πρόκληση κατά της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας, κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καταδίκασε και χαρακτήρισε απαράδεκτη και προκλητική την πρόσφατη ενέργεια του κυβερνητικού εταίρου του Προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος παρουσίασε και φωτογραφήθηκε δίπλα σε χάρτη που απεικονίζει ως τουρκικό έδαφος το μισό Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης,

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ ρώτησε την Επιτροπή πως σκοπεύει να αντιδράσει άμεσα και κατηγορηματικά στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και την αναθεωρητική της πολιτική στην περιοχή του Αιγαίου. Επίσης, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου η Τουρκία να απέχει από κάθε πρόκληση καθώς και από τη διάδοση ψευδών ειδήσεων που προσβάλλουν την εδαφική ακεραιότητα κράτους μέλους της Ε.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος