Κόκκινο χτυπάει η κόντρα για τη συγκέντρωση του κινήματος “Παραιτηθείτε” (video)

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το κίνημα «Παραιτηθείτε» και τη συγκέντρωση που διοργανώνει την Τετάρτη. Στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν ότι η κίνηση υποκινείται από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό.

Ο Νίκος Φίλης επανήλθε στο θέμα, επιμαίνοντας πως η συγκέντρωση είναι κομματικά υποκινούμενη και δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα των Αγανακτισμένων που συγκλόνισε την Ευρώπη.

«Το κίνημα “Παραιτηθείτε” είναι το σχέδιο Β της Ν.Δ. Αφού απέτυχαν οι απαράδεκτες προεκλογικές κινήσεις για την πρόκληση bank run, αφού έκλεισε οριστικά το σενάριο της “αριστερής παρένθεσης” με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καταφεύγει τώρα στη διαμόρφωση ενός “κινήματος κατσαρόλας”, που θα εκμεταλλεύεται καθημερινά τα υπαρκτά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων και των λαϊκών τάξεων, τα οποία δεν λύνονται προφανώς από τη μια στιγμή στην άλλη», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Ο πανικός και η αγωνία είναι κακοί σύμβουλοι. Οδηγούν την Κυβέρνηση σε υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα», ανέφερε σε συνέντευξη που παρέδωσε στο ραδιόφωνο «Real Fm», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Φίλη.

Δεν υπάρχουν κόμματα πίσω από την κίνηση, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον “ΒΗΜΑ 99,5”, προσθέτοντας ότι «αυτήν τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει το πιο αυταρχικό πρόσωπο που έχουμε βιώσει στη Μεταπολίτευση».

«Είναι δυνατόν, να θεωρείται, παμπλουτίδης, γραφικός ή τρελός, όποιος διαδηλώνει εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;», τόνισε.

Η κυβέρνηση επιλέγει έναν εύκολο αντίπαλο, λέει το ΚΚΕ, προκειμένου να εμφανίσει ότι δήθεν η μόνη διαμαρτυρία στην κυβερνητική πολιτική γίνεται από αυτές τις δυνάμεις και όχι από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα.

«Από εδώ και στο εξής θα επιτρέπονται μόνο όσες συγκεντρώσεις στηρίζουν την κυβέρνηση, τα συνθήματα θα δίνονται από το Υπουργείο Αλήθειας και για τους συμμετέχοντες θα γίνεται face control από ομάδες περιφρούρησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού.

«Εμείς περιμένουμε ένα αληθινό λαοπρόβλητο κίνημα που θα έχει αληθινά αγαθές προθέσεις και θα πιέσει ακόμη και με βροντερό παρόν έξω από την Βουλή για ουσιαστικές αλλαγές. Με χάσταγκ και επικοινωνιακές λέξεις δεν ασχολείται η Ένωση Κεντρώων», δήλωσε ο εκπρόσωπός της Γ. Καλλιάνος.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Λίζα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος