Κοινή υποψηφιότητα για Euro και Mundial από την Ελλάδα

Κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη του EURO 2028 και του Μουντιάλ 2030, θα καταθέσουν η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά το τέλος της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας των τεσσάρων χωρών, που φιλοξενείται στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και του Σέρβου προέδρου.

“Τη θέση τα Βαλκάνια να ξαναγίνουν επίκεντρο ειρήνης και συνεργασίας”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου των ηγετών μετά τη λήξη της τετραμερούς συνόδου.

Τη Σύνοδο απασχόλησε η συνεργασία στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και του τουρισμού, ενώ ο Σέρβος Πρόεδρος ανακοίνωσε τα σχέδια για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση των 4 χωρών.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος