ΚΝΕ: Ρεσιτάλ υποκρισίας από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα των προσφύγων

Array

«Άλλο ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεύτικης αντιπαράθεσης γύρω από τα δικαιώματα των προσφύγων και την έκφραση αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους, εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την έναρξη της δίκης της Σάρα Μαρντίνι και άλλων 23 κατηγορουμένων στη Λέσβο, που διώκονται για κατασκοπεία και παράνομη διακίνηση μεταναστών» αναφέρει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της.

«Η ΝΔ φοράει το προσωπείο του προστάτη του “νόμου και της τάξης”, που δήθεν καταπολεμά τα κυκλώματα των διακινητών και των ύποπτων για τη δράση τους ΜΚΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φορά το προσωπείο του “ανθρωπισμού” και του “υπερασπιστή της αλληλεγγύης”.

Όμως και οι δυο τους κρύβουν ότι τα επικίνδυνα ταξίδια και οι χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι πρόσφυγες στη Μεσόγειο, η δράση των κυκλωμάτων διακινητών, ο εγκλωβισμός στα hotspots και τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι επαναπροωθήσεις και οι απελάσεις, η ενίσχυση της Frontex, η ένταση της καταστολής, έχουν τη σφραγίδα της δικής τους πολιτικής και της ΕΕ. Είναι η σφραγίδα του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, του προωθούμενου νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο.

Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να χύνει σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, όταν μάλιστα η Σάρα Μαρντίνι συνελήφθη επί των ημερών της κυβέρνησής του, τον Αύγουστο του 2018!» επισημαίνει η ΚΝΕ και τονίζει καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της: «Η εικόνα χιλιάδων νέων ανθρώπων με όνειρα και ελπίδες, ανάμεσά τους της Σάρα Μαρντίνι και της αδελφής της Γιούσα που έφτασαν κολυμπώντας στη Μυτιλήνη το 2015, ήταν και είναι γροθιά στο στομάχι!

Αποτέλεσμα του καπιταλιστικού κόσμου, που φέρνει τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με τη φρίκη του πολέμου και του ξεριζωμού. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και εικόνα ελπίδας για τη δύναμη του ανθρώπου, που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και ανυπέρβλητα φαινομενικά εμπόδια.

Αυτή η δύναμη μπορεί να γίνει οργανωμένος αγώνας για αυτό που στοιχειώνει τα όνειρα των εκμεταλλευτών: Την ανατροπή της εξουσίας τους και την ανατολή ενός κόσμου χωρίς πολέμους, εξαθλίωση, πείνα και ξεριζωμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος