ΚΚΕ: Συνάντηση με τον Σύλλογο Φίλων Πασχόντων από Διατροφικές Διαταραχές – Επιστρέφω

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Πασχόντων από Διατροφικές Διαταραχές – Επιστρέφω, είχε αντιπροσωπεία του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Υγείας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του: «Στη συνάντηση εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η αγωνία για τα ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη των διατροφικών διαταραχών και τη θεραπεία των πασχόντων από αυτές. Αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη των απαραίτητων δημόσιων κοινωνικών δομών και την υποστελέχωση των ελάχιστων που έχουν απομείνει.

Από την πλευρά του το Τμήμα Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ εξέφρασε την συμπαράστασή του στους νέους και τις νέες που υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές καθώς και στους φροντιστές τους και υπενθύμισε τη σταθερή θέση του ΚΚΕ για για την ανάγκη ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο και με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.
Για την πρόληψη και θεραπεία των ψυχικών ασθενειών, μέρος των οποίων είναι και οι διαταραχές πρόσληψης τροφής, απαιτείται να αναπτυχθούν πλήρως τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ), ως τμήματα του ενιαίου λειτουργικά Κέντρου Υγείας, το οποίο επιτελεί τη φροντίδα της κοινότητας και διασυνδέεται με τους χώρους ευθύνης του. Από τις υπηρεσίες του ΚΨΥ καλύπτονται όλες οι ηλικιακές ομάδες και οι κατηγορίες ασθενειών όλου του πληθυσμού.

Η διαρκής και υπεύθυνη διασύνδεση όλων των υπηρεσιών εξασφαλίζει τη θεραπευτική συνέχεια και την αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάσταση. Από το Κέντρο Υγείας γενικά εκπορεύονται τα προγράμματα πρόληψης και εκπονούνται προγράμματα αγωγής υγείας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην παιδική και εφηβική ηλικία με ανάπτυξη ειδικής υπηρεσίας – τομέα του ενιαίου Κέντρου Υγείας, με ομάδα επιστημόνων που εργάζεται στους χώρους συγκέντρωσης νέων, όπως σχολεία, σχολές, Πανεπιστήμια, και παρακολουθεί την ψυχοδιανοητική ανάπτυξη των παιδιών, των εφήβων και των νέων, παρέχει ψυχολογική στήριξη, εντοπίζει προβλήματα και προδιάθεση και παρεμβαίνει έγκαιρα.

Η αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που παρέχεται και στη Βουλή για να βοηθήσει στην προώθησή αιτημάτων τόσο για τους πάσχοντες από διατροφικές διαταραχές όσο και γενικά για τους πάσχοντες από ψυχικές νόσους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος