ΚΚΕ: Νέο ηχηρό χαστούκι υπέστη η πολιτική της κυβέρνησης από τον αγωνιζόμενο λαό της Χίου

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Χίο με στόχο την αποτροπή εκφόρτωσης από πλοίο, μηχανημάτων για την κατασκευή δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αναφέρεται το ΚΚΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίkνει: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μαζικές ολονύχτιες και πρωινές κινητοποιήσεις του λαού της Χίου στα λιμάνια του νησιού, που απέτρεψαν τη μυστική αποβίβαση βαριών μηχανημάτων που προορίζονται για την κατασκευή της νέας μεγάλης δομής- φυλακής προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Ο αγωνιζόμενος χιώτικος λαός απέδειξε, για μια ακόμα φορά, ότι όταν ο λαός εμπιστεύεται την δύναμή του μπορεί να αποτρέπει και να χαλάει αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη, γιατί παρά και ενάντια στη θέληση των νησιωτών, εμμένει στην υλοποίηση της αντιδραστικής και επικίνδυνης επιλογής της ΕΕ, η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έχει και τη συμφωνία του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, που μετατρέπει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε φυλακές και χώρο διαλογής προσφύγων και μεταναστών.

Μετά το μεγάλο στραπάτσο που υπέστη η κυβέρνηση από τον λαϊκό ξεσηκωμό σε Χίο και Λέσβο τον Φλεβάρη του 2020, κατά της εισβολής των ΜΑΤ που οργάνωσε, σήμερα η πολιτική της δέχθηκε ένα νέο ηχηρό χαστούκι στη Χίο, που φανερώνει ότι δεν έχει ούτε την αποδοχή μα ούτε και την ανοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των νησιωτών.

Το ΚΚΕ στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των νησιωτών και απαιτεί να σταματήσει τώρα η κατασκευή των νέων ΚΥΤ- φυλακών καθώς και να κλείσουν αυτά που ήδη λειτουργούν στα νησιά. Να ανακαλέσει πίσω τώρα τα μηχανήματα και να μην επιχειρήσει ξανά να τα κατεβάσει στη Λέσβο ή στη Χίο».

Σχετική είδηση: Χίος: Κάτοικοι δεν άφησαν να δέσει το πλοίο που μετέφερε μηχανήματα για έργα στη Νέα Δομή προσφύγων-μεταναστών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος