ΚΚΕ: Να διερευνηθούν οι αιτίες του δυστυχήματος και να καταργηθεί ο σταθμός διοδίων Πολυμύλου

Σύνοψη
  • «Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με επαρκή σήμανση, διάνοιξη οδών διαφυγής, κινητή μονάδα υγείας κ.α. με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας»

Στο τραγικό δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου, με τραγικό απολογισμό 2 νεκρούς και 3 τραυματίες, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες που εκφράζονται εδώ και χρόνια για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου, αλλά και την έλλειψη επαρκών μέτρων ασφάλειας και σήμανσης.

Παρ’ όλο που έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά τα προηγούμενα χρόνια, όπως η μεγάλη καραμπόλα το 2022, δεν έχουν παρθεί επαρκή μέτρα για την ασφαλή διέλευση των χιλιάδων οδηγών που χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο, την ώρα που είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους πως στη συγκεκριμένη περιοχή τους περισσότερους μήνες του χρόνου υπάρχει πυκνή ομίχλη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν γίνει δεκάδες διαμαρτυρίες για την κατάργηση του σταθμού από το συγκεκριμένο σημείο.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται το τραγικό αποτέλεσμα για τον λαό από τη λειτουργία των αυτοκινητόδρομων, είτε από το κράτος είτε από τους επιχειρηματικούς ομίλους, με κριτήριο το κέρδος, στο βωμό του οποίου θυσιάζονται τα όποια μέτρα ασφάλειας, καθώς συνθλίβονται στη λογική του “κόστους-οφέλους”.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Εγνατία Οδός, ένα έργο που κόστισε δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό, συνεχίζει να θησαυρίζει από τα διόδια, ακόμα και την ώρα έντονων φαινομένων ομίχλης και χαμηλής ορατότητας, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Χρειάζεται άμεσα:

-Να διερευνηθούν οι αιτίες του δυστυχήματος.

-Να καταργηθεί ο σταθμός διοδίων Πολυμύλου.

-Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με επαρκή σήμανση, διάνοιξη οδών διαφυγής, κινητή μονάδα υγείας κ.α. με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος