ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και κόστος

Περιοδεία στο Θριάσιο νοσοκομείο πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Μετά την ολοκλήρωσή της δήλωσε: «Σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, με εκτόξευση θανάτων και διασωληνωμένων και με την απειλή νέων μεταλλάξεων του ιού, η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, επενδύοντας σε μέτρα κοινωνικού αυτοματισμού, για να μείνει στο απυρόβλητο η εγκληματική πολιτική της.

Από τη μια δήθεν καταγγέλλει τον ανορθολογισμό κι από την άλλη φτάνει στο “άκρον άωτον” του ανορθολογισμού, να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι “δεν έχει διαφορά η νοσηλεία διασωληνωμένων εντός ή εκτός ΜΕΘ”.

Η εικόνα κι από το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως κι από αλλά νοσοκομεία πρώτης γραμμής, έχουν το αποτύπωμα αυτής της πολιτικής. Υγειονομικοί με ξεπερασμένα τα όρια των αντοχών τους, υπηρεσίες υποστελεχωμένες, προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων σε μια διαρκή ομηρία περιμένοντας πότε θα λήξουν οι συμβάσεις τους και θα απολυθούν.

Είναι προφανές ότι η κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά δε χωράει στο πλαίσιο μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και κόστος, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και που αποτελεί τον πυρήνα και των σχεδίων για το “νέο ΕΣΥ”.

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην προβολή και υπεράσπιση των δίκαιων διεκδικήσεών τους, όπως είναι η ένταξή τους στα βαρέα κι ανθυγιεινά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος