ΚΚΕ: Εξασφάλιση άμεσης πρόσβασης των ασθενών στα νοσοκομεία που εφημερεύουν

Στο θέμα της εξασφάλισης της πρόσβασης των ασθενών στα νοσοκομεία, κάτω από τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία, αλλά και της ασφαλούς μετακίνησης των υγειονομικών προς αυτά, αναφέρεται το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

«Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας ότι “τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, η εφημερία εξελίσσεται ομαλά και έχει διασφαλιστεί η πλήρης παρουσία του προσωπικού για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης” προκαλούν οργή, εκτός και αν η κυβέρνηση εννοεί πλήρη παρουσία τις 16ωρες βάρδιες νοσηλευτών και τις 48ωρες εφημερίες ιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, από σήμερα το πρωί, πάνω από 80 κλήσεις στο ΕΚΑΒ δεν έχουν εξυπηρετηθεί μόνο στην Αττική, ενώ δεκάδες ασθενείς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα νοσοκομεία που εφημερεύουν.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα, αλλά πάνω από όλα να εξασφαλίσει άμεσα, χωρίς άλλη χρονοτριβή, την πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας που εφημερεύουν, καθώς και την ασφαλή μεταφορά των υγειονομικών».

Σχετική είδηση: Θ. Πλεύρης: Κανονική είναι η λειτουργία των νοσοκομείων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος