ΚΚΕ: Επανακαταθέτει στη Βουλή και επικαιροποιεί την πρόταση νόμου για τους διανομείς

Στα πλαίσια των εξελίξεων που προέκυψαν στην efood, το ΚΚΕ επανακαταθέτει την πρόταση νόμου με τίτλο «Γιά τους όρους εργασίας των εργαζομένων στη διανομή ετοίμου φαγητού και ποτού».

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρονται τα εξής: «Το ΚΚΕ έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στην Βουλή για τους εργαζόμενους στις εταιρίες διανομής έτοιμου φαγητού και ποτού, αναδεικνύοντας τις άθλιες συνθήκες αμοιβής και εργασίας αυτών.

Αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών είναι και ο βαρύς φόρος αίματος που έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι στους τομείς αυτούς, ακόμη και με την ζωή τους στην μάχη για το μεροκάματο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα, η επιχείρηση διαδικτυακής πλατφόρμας e-food, επιχείρησε με την απειλή της απόλυσης, να μετατρέψει τους εργαζομένους της σε συνεργάτες-αυτοαπασχολούμενους μέσω αμοιβής, ώστε να απαλλαγεί από τις εργοδοτικές της υποχρεώσεις και να αφαιρέσει και τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματά τους, σε εφαρμογή του αντεργατικού εκτρώματος της κυβέρνησης της Ν.Δ., γνωστού ως “νόμου Χατζηδάκη” (ιδίως του άρθρου 69 ν. 4808/2021).

Οι πιο πάνω αντεργατικές ρυθμίσεις αποτελούν κατευθύνσεις της Ε.Ε., όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: “Δίκαιες συνθήκες εργασίας, δικαιώματα και κοινωνική προστασία των εργαζομένων στις πλατφόρμες-Νέες μορφές απασχόλησης που συνδέονται με την ψηφιακή ανάπτυξη”. Πρόκειται για Έκθεση που καταψήφισαν μόνο οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ενώ αντίθετα στήριξαν οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. , του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της “Ελληνικής Λύσης”.

Για να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις έτοιμου φαγητού και ποτού, αλλά και για να αποτραπεί η εφαρμογή του νομοθετικού αντεργατικού εκτρώματος του ν. 4808/2021, γνωστού ως νόμου Χατζηδάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακαταθέτει και επικαιροποιεί την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει τον Μάιο του 2021 και ζητεί την άμεση συζήτησή της στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος