ΚΚΕ: Δίκαιο το αίτημα το πάρκο Γουδή να γίνει ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου

Array

Με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, την αντιπροσωπεία αποτελούσαν, ο επικεφαλής τον Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και οι Χ. Βουρδουμπάς, Δημοτικός Σύμβουλος και Β. Ραπτάκης, κοινοτικός σύμβουλος 7ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, Μαρία Ζευγώλη, Ιωάννα Λεβεντίδου και Γιώργο Σταυρόπουλο.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει πως: «Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα ανέλυσαν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο και ιδιαίτερα στον πυρήνα του, τη λεηλασία και εμπορευματοποίησή του που βρίσκεται σε εξέλιξη και τις δυσμενέστερες διατάξεις που προωθούνται με το νέο Προεδρικό Διάταγμα, σε σχέση με το υφιστάμενο, που σκοπό έχουν τη νομιμοποίηση αυθαιρεσιών που έχουν ήδη συντελεστεί στον Πυρήνα του Πάρκου Γουδή ή και τη δημιουργία νέων.

ΚΚΕ: Δίκαιο το αίτημα το πάρκο Γουδή να γίνει ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνουΗ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι παρακολουθεί τις ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με το Πάρκο Γουδή και την πορεία εμπορευματοποίησής του. Ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως επίσης και τις ευθύνες του Δήμου Αθηναίων, της παρούσας και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, για το γεγονός ότι δεν διεκδικούν εκατοντάδες στρέμματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν πολύτιμο χώρο πρασίνου στην καρδιά της πόλης.

Επανέλαβαν ότι το ΚΚΕ θεωρεί δίκαιο το αίτημα το πάρκο Γουδή να γίνει ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υποδομές αναψυχής και άθλησης που μπορεί να φιλοξενεί, με απομάκρυνση των εγκαταστάσεων που είναι αυθαίρετες και θα υποστηρίξει δράσεις και κινητοποιήσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Και επιπλέον, δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε νέες πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν το ζήτημα και στη Βουλή και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος