ΚΚΕ: Αντεργατικό μέτρο η ψήφιση περιορισμών για κήρυξη απεργίας

Κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε το ΚΚΕ με αφορμή την επικείμενη ψήφιση αλλαγής των προϋποθέσεων για κήρυξη απεργιών από τα συνδικάτα.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αναφέρει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή – και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον άρον – τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει: «Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτό το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές-αντιλαϊκές αξιολογήσεις» προσθέτει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους».

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη».

To ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για το ίδιο θέμα, κάλεσε διαμαρτυρία για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, με σύνθημα “Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος