ΚΚΕ: Άδεια ειδικού σκοπού χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων

Σε σχολιασμό της τροπολογίας που προβλέπει τηλεργασία για τους νοσούντες από κορονοϊό και μείωση μισθού για τους γονείς που δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού, προχώρησε το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Αποτελεί πρόκληση και αθλιότητα η τροπολογία που προβλέπει τηλεργασία ακόμα και για τους ασθενείς covid, καθώς και μείωση ημερομισθίου ως 50% στην κουτσουρεμένη ειδική άδεια των γονιών που τα παιδιά τους νοσούν. Αποτελεί όμως και κυβερνητική ομολογία, ότι τα σχολεία “βράζουν” από κρούσματα ως συνέπεια και των απαράδεκτων πρωτοκόλλων του 50% + 1.

Αντί να εξασφαλίζεται ικανός χρόνος για ανάρρωση στον κάθε εργαζόμενο, αντί τα υγειονομικά πρωτόκολλα να έχουν στο επίκεντρο την προστασία της υγείας, η κυβέρνηση αφού πρώτα μείωσε την περίοδο της καραντίνας στις 5 μέρες προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, τώρα νομιμοποιεί την εξ αποστάσεως εργασία των νοσούντων κλείνοντας το μάτι στις επιχειρήσεις, να τους απασχολούν ακόμη και όταν νοσούν.

Να μην περάσει η απαράδεκτη και ντροπιαστική τροπολογία! Να απαγορευτεί η εργασία σε όσους νοσούν, και να εξασφαλιστεί άδεια ειδικού σκοπού χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος