Κινητοποιήσεις αγροτών: Επί τάπητος σε σύσκεψη στο Μαξίμου – Ακρίβεια, δημογραφικό, δικαιοσύνη στην εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού

Διϋπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των αγροτών έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι στον εβδομαδιαίο απολογισμό του ο πρωθυπουργός, εκτός από τα F35, αναφέρεται στην μάχη κατά της ακρίβειας και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, στα μέτρα για το δημογραφικό και τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προτάσσει το δίπολο των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων θωράκισης, κυρίως, των πλέον ευπαθών συμπολιτών μας, στέκεται στις παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικογένειας.

«Η καλή πορεία της οικονομίας μας -την επιβεβαιώνει στην πρόσφατη έκθεσή του για την Ελλάδα και το ΔΝΤ- μας επιτρέπει να συνδυάζουμε αναχώματα κατά της ακρίβειας με τη συνολική μας πολιτική για την οικογένεια. Μία πολιτική που χρειάζεται μια πολύμορφη και πολυεπίπεδη στρατηγική, η οποία πολύ σύντομα θα ενταχθεί και σε ένα Ενιαίο Σχέδιο για το Δημογραφικό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Στο μέτωπο της ακρίβειας, η κυβέρνηση προτάσσει το τρίπτυχο της ενίσχυσης των εισοδημάτων, των παρεμβάσεων στήριξης και των ελέγχων στην αγορά.

«Το 2023 έγιναν 25.267 έλεγχοι, καταγράφηκαν 1.865 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 12.806.600 ευρώ. Μέχρι στιγμής το κράτος εισέπραξε σχεδόν το μισό ποσό, δηλαδή 5.908.750 ευρώ. Δεν θα σταματήσουμε τους σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά. Είναι άλλωστε ένα από τα «όπλα» μας κατά των αδικαιολόγητων ανατιμήσεων […] Όσο  υπάρχει πρόβλημα, εμείς θα παίρνουμε μέτρα» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδική αναφορά και στις μεταρρυθμίσεις στο μέτωπο της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη τομή που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ταχύτερη έκδοση των δικαστικών αποφάσεων. 

Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος