ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Παραπομπή του κ. Αθανασίου για την απαράδεκτη, διχαστική δήλωση

«Αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρεται σε δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που σχολιάζει τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου ως «απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών».

«Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες. Τα λόγια είναι περιττά. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπιζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ η οποία καταλήγει:

«Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ. Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Και ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

Επιπρόσθετα, στο εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε και ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μπουρχάν Μπαράν με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δήλωση – υπαινιγμός του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή της Ν.Δ, κ. Αθανασίου με την οποία αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους βουλευτές ως εν δυνάμει υπόπτους για εθνική προδοσία και ως εκ τούτου θα ήταν “θεμιτό” να παρακολουθούνται, καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας. Ο στιγματισμός λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημοκρατία, είναι απερίφραστα καταδικαστέος και συλλήβδην κατακριτέος, όπως το επιτάσσει η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος