Κοινά σημεία ΚΕΔΕ-Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους των Δήμων

Την ώρα που οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των Δήμων φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον έως την Πέμπτη εάν δεν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε ότι αφορά την διασφάλιση του εργασιακού τους μέλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης και ΚΕΔΕ κατέληξαν σε κοινά αποδεκτά σημεία κατά την συνάντηση που είχαν νωρίτερα με θέμα την νομοθετική πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε πως “κάποιες από τις επισημάνσεις της ΚΕΔΕ θα ενσωματωθούν στην τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή”. Στόχος της κυβέρνησης είναι η νομοθετική ρύθμιση να ψηφιστεί άμεσα.

“Η κατάθεση έχει ήδη δρομολογηθεί και την Τρίτη κατά 99%, θα ψηφιστεί η διάταξη” δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

“Η κυβέρνηση εγγυάται τη συνταγματικότητα των προσωρινών συμβάσεων”, δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη

“Στη σημερινή συνάντηση με τη ΚΕΔΕ, την τρίτη κατά σειρά τα τελευταία 24ωρα, διαπιστώσαμε μια κοινή οπτική στα πράγματα, η οποία δεν υπήρχε στην αρχή κι αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη. Συζητήσαμε αναλυτικά για την τροπολογία που έχουμε καταθέσει και έχουμε βελτιώσει ενσωματώνοντας, όπως ήδη έχουμε πει, κάποιες από τις επισημάνσεις που έγιναν εκ μέρους των εργαζομένων στα ζητήματα της μοριοδότησης και του ορίου ηλικίας. Εξίσου θετική θεωρώ την τοποθέτηση εκ μέρους του κ. Πατούλη, ότι η γνώμη της ΚΕΔΕ είναι ότι τα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια υπόθεση των δήμων και όχι ιδιωτικών εταιριών.
Βεβαίως, σήμερα είχαμε αποκαλυπτήρια. Είχαμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τελικά έδειξε τελικά ποια είναι η πραγματική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας. Να παραδοθεί, αυτό το κοινωνικό έργο που είναι στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης – που κατοχυρώνεται συνταγματικά και προβλέπεται για την Αυτοδιοίκηση – σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με μεγαλύτερο κόστος για τους πολίτες και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Αυτό καταδεικνύει, άλλωστε και η διεθνής εμπειρία. Με την πρότασή μας θεωρώ, λοιπόν, και θέλω να το πω για άλλη μια φορά, ότι απαντάμε στο ζήτημα της συνέχισης της δουλειάς των εργαζομένων. Βάζουμε μία τάξη στο τοπίο της καθαριότητας στην Αυτοδιοίκηση, με μόνιμες θέσεις μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ξεμπλοκάρουμε από το σημερινό αδιέξοδο”.

Οι επιφυλάξεις της ΚΕΔΕ

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ, εξέφρασε κατά την συνεδρίαση του, επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι προτάσεις που περιέχονται στη νομοθετική ρύθμιση μπορούν να εφαρμοσθούν και δεν θα προκύψουν θέματα αντισυνταγματικότητας κ.ά.

Η ΚΕΔΕ, μεταξύ άλλων, συμφωνεί με τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και τα χρονοδιαγράμματα που περιέχονται στην πρόταση του υπουργείου, όπως, επίσης, και με την παράταση των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων για άλλους οκτώ μήνες. Για τους διαγωνισμούς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ζητεί οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι να έχουν αυξημένη μοριοδότηση επειδή είχαν προσληφθεί με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ και έχουν ξεπεράσει το 24μηνο.

Σχετική είδηση:Επιφυλακτική η ΚΕΔΕ στην πρόταση Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους- Έπεται συνάντηση

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος