Κικίλιας: Πολύ ισχυρό το σήμα για τον ελληνικό τουρισμό – Επέκταση της σεζόν έως τέλος 2022

Από το νησί της Καρπάθου, έστειλε μήνυμα στήριξης αυτού του “πανέμορφου εναλλακτικού προορισμού, με τις δεκάδες παραλίες και τους ορεινούς προορισμούς και την ιδιαίτερη ντόπια γαστρονομία” ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μέσω της ΕΡΤ και της εκπομπής “με νέα ματιά” και το χαρακτήρισε ως “ένα από τα διαμάντια του Αιγαίου”. Όπως επισήμανε, παρά τα πολλαπλά φετινά προβλήματα – ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης – δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό καλοκαίρι από Έλληνες και ξένους τουρίστες, παρότι σημείωσε πως “ταμείο” θα γίνει στο τέλος του 2022, που ειδικά για φέτος, εκτίμησε πως θα συμπέσει με  το τέλος της τουριστικής σεζόν. Αναφέρθηκε και στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, με μεγάλη άνοδο να σημειώνεται, όπως ενημέρωσε,  ήδη από τον Ιούνιο, με περισσότερες από 650 κρουαζιέρες μέσα σε ένα μήνα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός “Έχει κερδίσει επάξια η χώρα μας τον τίτλο του ασφαλούς τουριστικού προορισμού, με τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία, ο πρωθυπουργός επανασύστησε τη χώρα στο εξωτερικό με επανειλημμένα ταξίδια, η καλοκαιρινή μας καμπάνια έχει γίνει viral”.

Για τον τουρισμό, την ατμομηχανή κατά γενική ομολογία, της ελληνικής οικονομίας είπε: “Στηρίζουμε τη μέση ελληνική οικογένεια. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν από τον τουρισμό. Λόγω της τουριστικής ανάπτυξης επιπλέον ενισχύεται η διάθεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα εστιατόρια, ο εμπορικός κόσμος, ο κατασκευαστικός κλάδος”.

Πως αναμένεται να “κινηθεί” ο τουρισμός το φετινό καλοκαίρι

Απαντώντας στο κατά πόσο έχει επηρεαστεί ο τουρισμός από την παγκόσμια κρίση και την ακρίβεια, ανέφερε πως “Φέτος έχουμε πολλαπλά προβλήματα, έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, έξαρση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πληθωρισμό, ενεργειακή κρίση παγκόσμια, ακρίβεια. Παρ΄όλα αυτά , αν και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του -22, όπως είπε, σημείωσε  ότι “το σήμα για τον ελληνικό τουρισμό είναι πολύ ισχυρό και σημαντικές χώρες επιλέγουν Ελλάδα, με κορυφαίο το παράδειγμα της Αμερικής, απ΄όπου έχουμε 500.000 ταξιδιώτες με απευθείας πτήση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, οι Γερμανοί διπλασίασαν φέτος τις ταξιδιωτικές θέσεις για Ελλάδα, είμαστε στους τρεις πρώτους προορισμούς από τις Σκανδιναβικές χώρες, η Γαλλία επιλέγει ως πρώτο προορισμό την Ελλάδα, το ίδιο και η Ρουμανία και η Σερβία”.

“Μεγάλη η στήριξη φέτος, με 30 εκατομμύρια ευρώ στον εσωτερικό κοινωνικό τουρισμό. Αυτό το ψηφιακό voucher (150 – 300 ευρώ) μπορούν να το δαπανήσουν στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια. Αυτό με τα επιπλέον 35 εκατομμύρια μέσω ΟΑΕΔ για διακοπές είναι μια πολύ σημαντική ενίσχυση για τους Έλληνες” επισήμανε.

Εκτίμησε πως για φέτος το τέλος της τουριστικής σεζόν θα συμπέσει με το τέλος της χρονιάς, του 2022, καθώς μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία σε Γερμανία και Σκανδιναβία κλείνουν πακέτα για Οκτώβριο, Νοέμβριο ακόμη και Δεκέμβριο του -22 για Ρόδο, Κω, Κέρκυρα.

“Η κρουαζιέρα στη Βόρεια Ελλάδα έχει ανέβει κατά 200% σε σχέση με πέρυσι”, σημείωσε. “Μόνο για τον Ιούνιο θα είναι περισσότερες από 650 οι κρουαζιέρες” ενημέρωσε.

Απηύθυνε για μια ακόμη φορά έκκληση για στήριξη της Σάμου και της Βόρειας Εύβοιας δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα πέρυσι από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση έχει προβλέψει ειδικό ψηφιακό «πάσο» αποκλειστικά για τους προορισμούς αυτούς -έως 150 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και έως 300 ευρώ για τη Σάμο- προκειμένου να τονωθεί με κάθε τρόπο το τουριστικό προϊόν, να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος