Κεραμέως: Καμία αναβάθμιση, μόνο σύγχυση στο Νέο Λύκειο (audio)

Αντικρουόμενες εξαγγελίες που αναπαράγουν τη σύγχυση στους μαθητές και καμία αναβάθμιση του Λυκείου βλέπει στο νέο σχέδιο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που παρουσίασε ο κ. Γαβρόγλου, η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στις Έλενα Καραγιάννη και Αρετή Μπίτα.

Επί δύο χρόνια ακούμε διαρκώς αντικρουόμενα πράγματα κι αυτό είναι ανεύθυνο, τόνισε η κ. Κεραμέως, σε σημείο μάλιστα που οι μαθητές π.χ. της Β΄Λυκείου ακόμα και σήμερα που μιλάμε δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει. Ούτε φυσικά καταργήθηκαν οι Πανελλαδικές παρά τις εξαγγελίες, πρόσθεσε.

Προτεραιότητά μας, είπε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., θα είναι η προσχολική αγωγή από 0-6 ετών και η ενίσχυση των δημόσιων παιδικών σταθμών, ενώ το ισχύον σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα το εξετάσουμε πολύ πιο αναλυτικά και συνολικά και αφού προηγηθεί διάλογος με όλους τους φορείς. Και αυτό για να μην φέρουμε αναστάτωση με μια ακόμα μεταρρύθμιση στη Γ΄Λυκείου.

Επιπλέον,  η κ. Κεραμέως επέκρινε την ιδεοληπτική, όπως ανέφερε, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων από τον Σύριζα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το νέο σύστημα απόκτησης απολυτηρίου, δημιουργείται θέμα ισονομίας και αξιοπιστίας της Πολιτείας, που θα χορηγεί απολυτήρια πολλών ταχυτήτων.

Τέλος η βουλευτής επισήμανε την παντελή έλλειψη μέσα στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, στοχευμένης εκπαιδευτικής πολιτικής με ορίζοντα 15ετίας, ώστε να περιλαμβάνει την ένταξη των σημερινών παιδιών στους όρους της μελλοντικής αγοράς εργασίας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Έλενα Καραγιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος