Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας – Έχουν κληθεί πρόσωπα-κλειδιά

Array

Στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις εστιάζεται το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς σήμερα ανοίγει και επισήμως ο κύκλος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, διερεύνησης της υπόθεσης. Αυτή την ώρα συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και έχουν κληθεί πρόσωπα-κλειδιά, για τον ρόλο της ΕΥΠ από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν πρόσβαση στην αίθουσα κι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Κώστας Κωνσταντόπουλος, «κυριολεκτικά δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στην αίθουσα της Γερουσίας καθώς η αστυνομία δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε στον διάδρομο σε μια προσπάθεια να “στεναγοποιηθεί” η διαδικασία καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή είναι κεκλεισμένων των θυρών και απόρρητη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 10:00 κι ασχολήθηκε με διαδικαστικά ενώ τα 8 πρόσωπα που έχουν κληθεί έχουν χωριστεί σε δυο γκρουπ. Στην πρώτη ομάδα είναι οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ, δηλαδή οι κύριοι Κοντολέων, Δραβίλλας και Ρουμπάτης καθώς και ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Το δεύτερο γκρουπ αποτελείται από τον Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών Βασιλική Βλάχου η οποία εποπτεύει την ΕΥΠ, τον Κωνσταντίνο Τζαβέλλα – πρώην εισαγγελέα που επόπτευε την ΕΥΠ και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο. Επί του διαδικαστικού υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με κύκλους της ΝΔ να τονίζουν ότι αυτός ο διαχωρισμός έγινε μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας.

Θέμα «αυτοπροστασίας της διαδικασίας» έθεσε χθες ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ζήτησε  από τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας να αποσταλεί στην επιτροπή από την ΕΥΠ όλος ο φάκελος ο οποίος αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος