Κατάθεση του Αντ. Λιανού στην προανακριτική επιτροπή για το Ν. Παππά

Με την κατάθεση του στελέχους των επιχειρήσεων της λιβανέζικης εταιρείας, Αντώνη Λιανού, συνεχίστηκε η εξέταση μαρτύρων στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Πρόκειται για τον διευθυντή λογιστηρίου της Λιβανέζικης Εταιρείας και ήταν ο εκπρόσωπός της CCC σε έργα στο εξωτερικό.

Φέρεται να είναι το πρόσωπο που αντάλλασσε αλληλογραφία με τον Κυριάκο Τόμπρα (διαμεσολαβητή Χούρι και Καλογρίτσα) που όπως ισχυρίστηκε σήμερα ο μάρτυρας παρουσιάστηκε στη CCC ως εκπρόσωπος του Χ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πλειοψηφίας, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε μια γενική σύμβαση ανάμεσα στη CCC και την ΤΟΞΟΤΗΣ συμφερόντων Καλογρίτσα. Όταν ρωτήθηκε από βουλευτές της πλειοψηφίας αν η ΤΟΞΟΤΗΣ είχε διεθνή εμπειρία, επικαλέστηκε κάποια έργα της εταιρείας στα Βαλκάνια. «Δεν το γνωρίζω. Είχα ακούσει για κάποια έργα στα Βαλκάνια. Δεν είμαι όμως σίγουρος».

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Λιανός εξήγησε πως τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν ως προκαταβολή στο πλαίσιο υπεργολαβίας της Τοξότης για κατασκευαστικό έργο στα Η.Α.Ε., το οποίο κοστολογήθηκε 50 εκατ. ευρώ και οι δύο πλευρές θα μοιράζονταν κατά το ήμισυ το οικονομικό βάρος της επένδυσης. Σημείωσε ακόμα ότι η μεταφορά των 3 εκατ. ευρώ ήταν «εντός διεθνών πρακτικών». Οι μόνες συναντήσεις που είχε μετά ήταν για το πώς θα επιστρέψουν πίσω τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μάρτυρας δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για τον Λευκό Οίκο και για τους ισχυρισμούς περί συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, προτείνοντας στη ΝΔ να καλέσει τον Φουάντ Χούρι στην Επιτροπή. Τη Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος