Κατάθεση Ν. Ανδρουλάκη στην Εξεταστική: Μίλησε για διπλό σκάνδαλο παρακολούθησης και συγκάλυψης

Array

Ζήτημα δημοκρατίας χαρακτήρισε την υπόθεση των υποκλοπών ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην τοποθέτησή του στην Εξεταστική Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης, έκανε λόγο για διπλό σκάνδαλο παρακολούθησης και συγκάλυψης.

Ο στόχος της παρακολούθησής μου ήταν να θέσει σε ομηρία ολόκληρη παράταξη στην πιο κρίσιμη στιγμή, στις εσωκομματικές της εκλογές, κι ότι βαφτίστηκε εθνικός κίνδυνος, μάλλον, γιατί ήταν κίνδυνος για τους σχεδιασμούς της ΝΔ, φέρεται να είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γιατί όπως είπε είναι το μοναδικό πρόσωπο που καταθέτει στην Εξεταστική και δεν επιτράπηκε σε κρίσιμους μάρτυρες να έρθουν να καταθέσουν. Επίσης, κατήγγειλε την επίκληση του απορρήτου από συγκεκριμένους μάρτυρες.

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται να είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος σε βουλευτές τη ΝΔ: «καταφέρατε ένα μοναδικό κοινοβουλευτικό επίτευγμα: Εξεταστική για την ΕΥΠ χωρίς κλήση του πολιτικού της προϊσταμένου κι όλων των εμπλεκομένων προσώπων ακόμα κι όσων έχουν παραιτηθεί. Αυτή και αν είναι “καινοτομία”. Εγώ είμαι εδώ! Παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών. Δεν κρύβομαι! Ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, πού είναι; Ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Πιερρακάκης, ως αρμόδιοι υπουργοί; Δεν καλέσατε ούτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη, στον οποίο αποδόθηκε η αντικειμενική πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο της παρακολούθησής μου και μάλιστα παραιτήθηκε».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσής του κι αναφέρθηκε σε ζητήματα δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν δέχομαι ως δημοκράτης πολίτης μια αναιμική δημοκρατία που είναι έτοιμη να θέσει σε ομηρία πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος