Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην επιτροπή της Βουλής το ν/σ για τις διαδηλώσεις

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή το νομοσχέδιο του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση, κατέθεσε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών βάσει παρατηρήσεων που είχαν γίνει στο νομοσχέδιο τόσο από το ΚΙΝΑΛ όσο και από διάφορους βουλευτές της συμπολίτευσης. Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Τετάρτη 8/7 και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη 9/7.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις πορείες έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με πιο σημαντική την κατάργηση της φυλάκισης έως και ένα έτος σε οποίον συμμετείχε σε διαδήλωση ή πορεία που ήταν απαγορευμένη. Ακόμη, για απαγόρευση κινητοποίησης απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Πρωτοδικών, και για διάλυση συγκέντρωσης θα πρέπει να συμφωνεί και ο εισαγγελέας.

“Μιλάτε για απαγορεύσεις και εμείς για ρύθμιση ενός δικαιώματος. μιλάμε διαφορετική γλώσσα”, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ), τόνισε ότι “πολλές φορές η αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις. Και μην λέτε ότι μετά τον συγκεκριμένο νόμο θα αποκατασταθεί η έννομη τάξη”.

“Να φέρει η κυβέρνηση αυτούσια την πρόταση για τις συναθροίσεις που είχε κάνει ο Δήμος Αθηναίων όταν εκείνος ήταν δήμαρχος και θα την ψηφίσουμε και με τα δύο χέρια”, δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης (ΚΙΝΑΛ).

Έκτρωμα χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ζητά και πάλι την απόσυρση του “Και η ιστορία είναι γεμάτη από βρικολακιασμένους νόμους, που ήθελαν να βάλουν σε γύψο την ταξική πάλη, τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση, αλλά τελικά έμειναν στα χαρτιά”.

“Αυτοί που συλλαμβάνονται φυλακή στο Δομοκό”, δήλωσε ο Αντώνης Μυλωνάκης, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

“Το νομοσχέδιο αυτό είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πολύ σκληρά μέτρα που παίρνει”, ανέφερε η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε αντιπροσωπεία Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο Δημόσιο λόγω του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος