Καραμπόλες στη Βουλή: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν έδρα

Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων φέρνει καραμπόλες στη Βουλή, με βουλευτές που μέχρι χθες έμπαιναν στο κοινοβούλιο να μένουν εκτός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα, την οποία παίρνει το ΚΚΕ, και από τους 48 βουλευτές πηγαίνει στους 47. Στις Σέρρες χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής.

Πιο συγκεκριμένα το Κομμουνιστικό Κόμμα κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Συνολικά το ΚΚΕ από τους 20 βουλευτές πήγε στους 21.

Μεγαλύτερες είναι οι ανακατατάξεις σε εκλογικές περιφέρειες. Ειδικότερα η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Επίσης το κυβερνών κόμμα έχει απώλειες στα Ιωάννινα αφού δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς και στη Δυτική Αττική όπου δεν εκλέγεται ο Σταμάτης Πουλής.

Ωστόσο, η ΝΔ κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και έτσι επιστρέφει στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, ενώ στις Σέρρες εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει μία έδρα στην Α’ Αθήνας με τον Άγγελο Συρίγο να επιστρέφει στα έδρανα.

Η Πλεύση Ελευθερίας κερδίζει μια έδρα στην Επικράτεια και έτσι μπαίνει στη Βουλή ο Αλέξανδρος Καζαμίας. Στη Β’ Πειραιά χάνει την έδρα ο Χρήστος Αρίδας.

Στην Ά Αθήνας χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη». Ο πρόεδρος Δημήτρης Νατσιός πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α` Θεσσαλονίκης και κερδίζει στη Δυτική Αττική.

Εν αναμονή των αποφάσεων των αρχηγών για το ποια έδρα θα κρατήσουν οι ίδιοι, απόφαση που αναμένεται μέχρι την Κυριακή, και θα καθορίσει ποια πρόσωπα τελικά θα βρεθούν στη Βουλή στις συγκεκριμένες περιφέρειες.

Αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τη δημοσιοποίηση των οριστικών αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, τονίζουν ότι η απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών δεν κοινοποιείται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μοναδικός παραλήπτης είναι ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος