“Έχουμε καλές ειδήσεις για τους οικιστές εργατικών οικογενειών”, είπε στο σταθμό μας ο Ανδρέας Νεφελούδης.
“Έχουμε 32.000 οικογένειες οικιστών που είναι σε εκκρεμότητα απέναντι στον ΟΑΕΔ από το 1980 και μετά με δυσθέωρατες τιμές, τις οποίες κατεβάσαμε αρκετά και κάναμε ρυθμίσεις πολύ ευνοϊκές”, δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος βρίσκεται για ενημέρωση στους ενδιαφερομένους σε εργατικό κέντρο του δήμου Ξάνθης. “Μετά από 2-3 μήνες θα ανακοινώσουμε για τους άλλους 75.000 δανειολήπτες πως θα ρυθμίσουν τα δάνειά τους”, συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία της ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας ο κος Νεφελούδης είπε ότι, κατατέθηκε επενδυτικό σχέδιο ελληνικών συμφερόντων με συμμετοχή των εργαζομένων σε ποσοστό που φτάνει στο 20% για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας.
Στον τομέα απασχόλησης ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι, προχωρά ένα πρόγραμμα με χρήματα του ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις που δεν έχουν παραβατικότητα για να μετατραπεί η μερική σε πλήρη απασχόληση και πρόσθεσε ότι, προς το τέλος του 2017 μπορεί να ξεκινήσει η εφαρμογή του.
Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, Αλέκα Σταυροπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος