Καμμένος: Δεν θα ψηφίσω υπέρ της παραπομπής Σαλμά (video)

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Μ. Σαλμά, προκειμένου να τον διευκολύνει να καταθέσει ως μάρτυρας όσα γνωρίζει για την υπόθεση Novartis, και εδώ, και στις ΗΠΑ ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι άκουσε για πρώτη φορά την υπόθεση Novartis το 2015-2016, διατύπωσε το ρητορικό ερώτημα “γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν κάλεσε τον κ. Π. Σαράκη προκειμένου να ενημερωθεί” και πρόσθεσε ότι η ΝΔ γνώριζε πως η κ. Τουλουπάκη θα μετέβαινε στις ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή.

Έκανε λόγο για “διαδρομή χρήματος” στην οποία εμπλέκονται πρόσωπα “που είναι σε όλες τις λίστες” και υπογράμμισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός “να τα κουκουλώσουμε”.

Υπενθύμισε επίσης, ότι οι ΑΝΕΛ έχουν καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κάλεσε σε άμεση ψήφισή της.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι από την σημερινή συζήτηση ο λαός διαπίστωσε καταρχήν την επαναφορά του παρελθόντος της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, στη διάρκεια της οποίας, όπως ανέφερε, υπήρχε αλληλοκάλυψη.

Πρόσθεσε ότι από την συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχουν και δύο διαφορετικοί κόσμοι, αναφέροντας στη συνέχεια ότι “αυτός που ελέγχεται, φοβάται και απειλεί”.

Ο κ. Καμμένος ανέβασε τους τόνους, μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι “απείλησε και τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι θα τον ανατρέψει όπως τον πατέρα του”, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι η ομιλία του ήταν “άλλα αντ’ άλλων, καθώς την ώρα που μίλαγε για καταστροφή της χώρας η Moody’s αναβάθμιζε την ελληνική οικονομία κατά δύο βαθμίδες”.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές “να μείνουν εκτός της όποιας αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά τα οποία υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή”.

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος